Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Poliitprojektist Eesti 200 susiseb elujõud välja ja moodustub tavaline korruptsioonierakond

-
29.05.2023
Eesti 200 võllid: Taro, Tsahkna, Hussar
© UU

Igasuguseid pikki plaane, kompetentsi ja tarku otsuseid lubanud poliitprojekt Eesti 200 läheb ilmselt ajalukku erakonnana, kes alustas allakäigutrepil tagasisõitu kohe võimule pääsedes, kui vahepeal lausa ingli staatusesse tõstetud Johanna-Maria Lehtme osutus korruptsioonis kahtlustatavaks. Lühike võimuaeg on toonud lisaks ohtralt skandaale, alates saadik Tarmo Tamme sattumisest uurimise alla ebaseadusliku raide pärast kuni Hendrik Johannes Terrase süüdistusteni eakate aadressil, et nood elavat noorte kulul, ning Juku-Kalle Raidi joominguteni Riigikogus.

Eesti 200 kujutab endast poliitprügikasti, kuhu on sattunud erinevad inimesed, sealhulgas Isamaa eksliider Tsahkna ja roheliste eksjuht Izmailova – muidugi ei saagi sellises kambas olla suurt ühtsust, mida tõestab veel üks kahesajataja, kes süüdistab erakonnakaaslasi.

BNS vahendab: “Enne riigikogu valimisi Eesti 200 rahandusministri kandidaadiks pakutud ettevõtja Joakim Helenius on pettunud oma erakonna koalitsioonilepingu läbirääkijates, sest leppesse ei jõudnud mitte ükski erakonna töögrupi välja töötatud idee ning samas lepiti kõigi Reformierakonna välja pakutud ideedega.

Heleniuse hinnangul oli Eesti 200-l parteidest parim majandus- ja eelarvepoliitiline programm, kuid koalitsiooniläbirääkimistel läks midagi kapitaalselt nässu. “Meie erakonna läbirääkijad ei saanud sellest üldse aru, polnud seda lugenudki või olid lihtsalt liiga nõrgad nende seisukohtade eest seismisel,” nentis Helenius Eesti Päevalehele antud usutluses.”

Võib vaid Jumalat tänada, kes säästis Eesti Heleniuse-sugusest rahandusministrist (kuigi ega praegune ka midagi väärt pole). Samas aga näitavad tema sõnad, et Jeestidvesti ongi Reformierakonna tarvis loodud poliitprojekt, mille liikmed on põhimõttelagedad (välja arvatud igati globalistlik maailmavaade) ning pikalt see seltskond ilmselt poliitilisel areenil vastu ei pea, hääbudes sama ruttu kui Vabaerakond. Kui poliitprügikasti koguneb seinast seina “läbikukkunute” seltskond, siis elujõudu selles koosluses lihtsalt pole.

Uued Uudised