Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKROONIKLA: Häbi: heauskne Rootsi kuningas mässiti „presidendi“ kantselei jokk-skeemi! Viies kolonn salaja paisub: eestlastele pakutakse Venemaa passi lisaks eesti kodakondsusele! Anett Kontaveiti segasid Pariisis mingid zombid

-
30.05.2023

Eestis on nii, et kui peavoolumeedia paljastabki midagi võimudele ebasoodsat, siis käratatakse autorite ja väljaande peale nii, et teistel hirm nahas. Nii juhtus Postimehega, kus paljastati Marko Mihkelsoni poolt laste paljaste suguorganite pildistamise lugu: nahutada said nii tõetoojad kui ka lapsi kaitsnud advokaat. Ja paljastus jääbki solksatuseks ning ühiskond läheb edasi teadmisega: on pedofiile ja on pedofiile. Ühtesid karistatakse, teisi ülendatakse. Ja nendest teistest rääkida ei tohi.

Siin värskeim solksatus, mis juba lükati kalevi alla. Postimees paljastas:

„Mai algul Rootsi kuningapaari riigivisiidil piduliku õhtusöögi korraldanud presidendi kantselei protokolliosakonna juhataja Riina Aasma sattus korraga istuma mõlemal pool lauda, kui söömaaja toimumispaigaks valiti Viimsi Artium, mille nõukogu esimees ta on. Presidendi kantselei kommunikatsiooniosakonna juhataja sõnul huvide konflikti siit otsida ei tasu.“

Huvitav, presidendi kantselei tekitab huvide konflikti ja siis käsib ajakirjandusel seda konflikti mitte kajastada, „kummutades“ seda.

„Riigivisiit on riikidevahelise välissuhtluse kõrgeim vorm ning selle traditsiooniline osa on riigiõhtusöök, mille annab saabunud külaliste auks vabariigi president abikaasaga. Nii ka seekord. Õhtusöögi toimumiskohaks valiti kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium, mille puhul paneb kulmu kergitama asjaolu, et presidendi kantselei protokolliosakonna juhataja Riina Aasma on ka Artiumi nõukogu esimees. Presidendi kantselei kommunikatsiooniosakonna juhataja Mariann Sudakovi kinnitusel siit aga huvide konflikti otsida ei maksa,“ vahendab Postimees.

Aga see fraas jäi poolikuks. Ei tasu, ei maksa – või muidu?

Te ei oska isegi kuningaid vastu võtta ilma, et teeks mingit sohki, jokki ja sahkermahkerit. Ime veel, et te pole kostitanud majesteete Venemaalt või Valgevenest toodud odavate toiduainetega, millega äritsetakse massiliselt meie kaubanduses sanktsioone rikkudes.

Kas ongi nii, et „presidendi“ kantselei ajab oma lisaäri ja siis saadab ajakirjandusele ja uurimisorganitele sõnumi, et nendel ei tasu asja vastu huvi tunda?

Äkki portsjonid olid ka alakaalulised?

+ + + + + + +

Fašistlik Venemaa, hõivates Ukraina alasid, röövib ja viib minema tuhandeid lapsi ja jagab kohalikele elanikele vene passe. Vene kodanikeks pöörati naaberriikide asukaid aktiivselt veel enne sõda. Kes ei võta hõivatud territooriumil endale vene passi ja ei astu ukraina kodakondsusest välja, peetakse tema enda kodus sisserändajaks ja vaenlase kodanikuks, võidakse interneerida, deporteerida, vangistada või maha lüüa.

Eestis ei saa venelased kohustada siinseid elanikke tulla kuhugi komandantuuri vene passi järele – Eestis tegutsetakse teisiti, aga sarnaselt. Meil on küll keelatud vene telekanalid, kuigi paljud eestlastest poliitikud Randperega eesotsas vaatavad pidevalt Kremli kanaleid ja siis jutustavad eesti meedias nähtut ümber, tehes Solovjovi saadetele reklaami ja pannes eestlasi lolli olukorda. Et pööbel vaadata ei saa, aga pinnakiht muud ei teegi.

Venemaa agressiivne vallutusreklaam jätkab Eesti inforuumis vohamist. Tegemist on relvaga – inimesed kuulutatakse Vene kodanikeks ja siis tullakse kaitsma neid ning „vene maailma“. Kusjuures EV ja EL kodanikele jäetakse ka nende esialgne kodakondsus – nii saab neid rakendada Riigikogu ja Europarlamendi valimistel Venemaale vajalikus suunas ning sokutada nad strateegilistesse asutustesse.

Siin kaks konkreetset kuulutust – lugege nad läbi. Ei ole küll kuulnud, et sellisest eesti kodanikele topeltkodakondsuse pakkumisest oleksid rääkinud meie poliitikud ja peavoolu ajakirjanikud. Kas me üldse teame, paljud eestimaalased on juba „igaks juhuks“ nendele üleskutsetele reageerinud?

+ + + + + + +

Loomulikult on Eesti elanikel aga hoopis teised prioriteedid. Keda huvitab, et Venemaa jagab siin oma passe ja „president“ kostitab Rootsi kuningat mingi lelle lehmatütre ärihuvidest lähtudes, kui Delfi kirjutab: „Anett Kontaveiti käis Pariisis toetamas ka tuntud endine peika“.

Kõigil kohe adrenaliin laes: kas tõesti?!!!

Mina kui tuntud pessimist arvan aga, et see klaas on pooltühi: sellest, kuhu jäi siis Kontaveiti tuntud endise peika üle-eelmine või praegune pruta, ma teada ju ei saanud. Pommuudis oligi natuke segane:

„Kui publik kaasa elab, siis see ikka aitab, aga oli ka hetki, kui oleks võinud natuke rohkem tenniseetiketist kinni pidada,“ ütles Anett Kontaveit eile muigvelsui pärast seda, kui ta oli Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel avaringis välja kukkunud. Eesti esireketit oli toetama sõitnud tõeliselt muljetavaldav seltskond. Näiteks olid Prantsusmaale kohale lennanud Kontaveidi parim sõbranna saatejuht Keili Sükijainen, youtuberid Andrei Zevakin ja Robin Valting ning 5Miinusest tuntud räpparid Estoni Kohver ja Sir Lancelot. Samuti märkasid teravad silmad, et publikus oli veel üks tuntud mees, kes väidetavalt oli mõni aeg tagasi Eesti esireketiga midagi rohkemat kui lihtsalt sõbrad,“ kirjutab Delfikroonika.

Kullakesed kolleegikesed, kes on kõik need inimesed? Keili Sükijainenit olen küll näinud – kena noor naine ja professionaalne telesaatejuht, paistab südamlik inimene olevat. Kuid ülejäänud seltskond… Kes neile sõiduraha andis? Või jagati Lasnamäel prii pileteid Pariisi lennureisile?

Sir Lancelot oli vastavalt legendile kuninga Arturi üks rüütlitest, veel üks Sir Lancelot oli näitleja, calypso laulja ja hiljuti lahkunud Harry Belafonte suur eeskuju.

Mida ma võiksin sellest „uudisest“ oma kolleegidele ja tuttavatele rääkida? Et kohe eos pähe saanud tennisisti endine peika oli ka Pariisis? Et teda segas kamp mingeid muidumudijaid?

Minu ringkonnas on küll olemas tennisehuvilisi, kuid jääksin imelikku valgusesse. Juba sellepärast, et lugesin Kroonikat. Aga ma ju ei lugenud – pealkiri ise hüppas näkku.

Pole ime, et meie kunagi maailmas kõige rohkem raamatuid lugenud rahvas hääletas nüüd Kristina Kallase poolt.

Ivan Makarov