Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Venemaa salaärid läbi Eesti – ja taas Reformierakonna valitsemise ajal

-
30.05.2023
Reformierakonna kontor
© Uued Uudised

Kõik teavad, et Skandinaavia pankade Vene raha pesemine läbi Eesti toimus Reformierakonna eelmise pikaajalise valitsemise ajal ja Jürgen Ligi rahandusministriks olles – ning nüüd on taas käimas Vene salaärid Läände läbi poliitoravate valitsetava Eesti.

EPL vahendab pealkirja “Kurikuulsa ärimehe salaäri Eestis: siitkaudu käib Venemaa mõjuagentide ja naftaäri rahastamine” all järgmist: “Venemaa oligarhide käsilasena tuntud Soome ärimees Kai Paananen on pikki aastaid pidanud Eestis salajast äriimpeeriumit. Siinsete salafirmadega on rahastatud Venemaa mõjutustegevust ning varjatud kütuseäri Venemaa riigifirmadega. /…/ Eesti Päevaleht koostöös Iltalehtiga paljastab, kuidas kurikuulsate Venemaa oligarhide usaldusisiku äridega Eestis on rahastatud Soome poliitikat; hämarate vene mõjuagentide infooperatsioone ning liigutatud märkamatult kümnete miljonite eurode väärtuses Venemaa riigifirmade naftatooteid.”

Peamine nimetaja on endiselt üks ja sama – Eesti Reformierakond, aga seekord koos sotside ja Eesti 200-ga, keda muide rahastas oligarhina tuntud Oleg Ossinovski. Sotside seas on ka valimistel Vene ärimeeste rahastust nautinud Raimond Kaljulaid. Aga juhtoinaks on ikka üks ja sama poliitiline jõud, Venemaale kaduvate VEB Fondi ja skandinaavlaste rahapesu taagaga oravapartei.

Kas Kaja Kallas ongi seetõttu nii sõjakas, et varjata Reformierakonna tegelikku palet? Et näiline Vene-vastasus varjaks taas, milline Venemaa salaäri käib ka nüüd läbi Eesti? Sest üks asi on peaministri esinemine Lääne meedias ja rahvusvahelistel foorumitel, sootuks teine aga see, mis toimub tegelikult Eestis, alates venelaste salaäridest ja lõpetades sellega, kuidas valetajate koalitsioon lõhestab Eesti ühiskonda nii traditsioonilisi väärtusi rünnates, rahvast ja eriti paljulapselisi peresid vaesestades kui ka rahvast ja kaitseväge vastandades.

Keegi on kusagil põhjalikult konksu otsas… ja Kaja Kallas muutub üha enam Maria Zahharova sarnaseks.

Uued Uudised