Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Slava Ukraini skandaal hävitas Eesti maine, aga valetajate koalitsioonil “on suva”

-
31.05.2023
Johanna-Maria Lehtme oli meie ühiskonnale justkui lakmuspaberiks: kas me suudame moraalseks jääda? Piinlikku lugu maha summutades näitas Eesti ühiskond, et ei suuda.
© UU

Kui EKRE oli valitsuses, kujunesid tohututeks “riiklikeks skandaalideks” see, kui minister Järvik oli käinud ühes algkoolis väikesi seaduserikkumisi teinud inimesega ja minister Kingo inglise keel osutus veidi puiseks, et tõlgita hakkama saada – Reformierakonna valitsedes rikutakse suhteid sõpradega ja häbistatakse õilsaimad ettevõtmised ning “hullu pole midagi”.

Jutt käib ikka MTÜ-st Slava Ukraini, selle sahkerdajast juhist Johanna-Maria Lehtmest, võimu juurde pääsedes kohe skandaalidesse sattunud Eesti 200-st ja peaminister Kaja Kallasest, kelle dirigendikepi all see toimus.

Postimees kirjutab: “”See oli löök makku!” Slava Ukraini skandaal tappis usalduse. Mis edasi?” ehk “Eesti elanike annetused on langenud 90 protsenti. Jah, see lugu niitis annetused lihtsalt maha. Eesti on peatanud vabatahtlikele annetamise,» võttis MTÜ Slava Ukraini skandaali mõju kokku ajakirjanik ja vabatahtlik Arkadi Babtšenko.”

“Pika plaaniga” Eesti 200 poliitiku Johanna-Maria Lehtme teol on rängad tagajärjed – ilmselt ei usalda enam keegi annetada oma raha sellistele organisatsioonidele ning Ukraina jääb üldse ilma paljude sõprade abist, seda enam, et Reformierakonna, sotside ja Eesti 200 valitsus röövib nüüd maksutõusudega inimeste taskust sellegi raha, mis seal siiani olemas oli. Kogu annetuskeskkond on saanud suure usaldushoobi ja valitsus võtab sellegi raha, mida võinuks annetada.

Häbiväärne Eesti jaoks on ka see, et skandaal rikkus Eesti maine ning suhted Ukrainaga. Ilmselt on paljud näinud videot pressikonverentsilt, kus Eesti ajakirjanik küsib president Zelenskõilt Slava Ukraini skandaali kohta, Eesti peaminister Kaja Kallas sekkub, lubades Ukraina presidendile, et annab tollele hiljem selgitusi, kuid teadmatuses ja ärritunud Zelenskõi ei pea vastu ja soovib selles küsimuses kiiresti selgust saada, mitte seda tahaplaanile lükata, nagu soovitab Kaja Kallas.

Reformierakond ja Kaja Kallas ujusid populaarsuse tippu just Ukraina sõja taustal, samas kui siseriiklikult oli ja on kõik hukas, ja nüüd on ilmselge, et “sõjaprintsessi” Putini-vastasuse kuulsus on ehitatud savijalgadele: Kaja Kallase sõnad kõlavad küll meedias ja rahvusvahelistel foorumitel, samas aga läksid annetusrahad “vasakule” ning Eesti Päevaleht kirjutab Vene äride jätkumisest läbi Eesti.

Slava Ukraini skandaal küpses juba ammu, see oli nii kapole kui ka ilmselt Kaja Kallasele teada ammu enne valimisi, kuid seda hoiti kinni, et liberaalsed ja vasakpoolsed jõud saaksid erinevate nihverdamistega endale valimisvõidu tagada – pärast on valimisvõit taskus ja siis on mistahes skandaalidest suva, neli aastat võimu on tagatud. Valetajate koalitsioon valetas valijatele nii maksutõusude kui ka Slava Ukraini skandaali osas, mis muudab selle valitsuse mittelegitiimseks – väidetav võit saavutati pettusega.

Reformierakond võtab enda partneriteks alati kriminaalid, nagu oli liit Keskerakonnaga pärast kahtlustuse saamist ja Jüri Ratase teise valitsuse lagunemist kaporatuuri abil – nüüd on selleks uus korruptsioonihõnguline erakond Eesti 200. Skandaalid saavad Reformierakonda alati ja seetõttu on neil ka juba paks nahk: “Mis Slava Ukraini? Me ei tea midagi, olime puu otsas, kui pauk käis…”

Uued Uudised