Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Raudsaar: “See on repressiivne riik ja niisugune riik ei meeldi mulle”

-
04.06.2023
Mart Raudsaar
© Riigikogu

Kunagine õppejõud, Eesti Meediaettevõtete Liidu (endine Eesti Ajalehtede Liit) kauaaegne esimees ja vahepealne lühiaegne Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar on Postimehes kirjutanud kõva kolumni, kus muu hulgas tunnistab, et EKREl on süvariigist rääkides olnud õigus.

„EKRE on rääkinud süvariigist ning vabandust väga, mulle on tundunud see jabur jutt. Aga ma olen kahtlema hakanud. Äkki see kõik ongi nii, et me oleme taas kaotamas oma demokraatiat, sellisel korral muidugi teisiti kui varasematel kordadel, tasapisi ja tasahilju, nagu konna pehmeks keedetakse vaikselt soojendatavas vees,“ kirjutab ta.

Raudsaar: “See ei ole enam õigusriik. See on repressiivne riik ja niisugune riik ei meeldi mulle. Mul on kognitiivne dissonants. Mis on saanud Eesti riigist, mille eest Balti ketis seisime (jah, ka mina) ja öölaulupidudel laulsime? See riik on moondumas koletuslikuks masinaks, mida olen kaua keeldunud uskumast. (—) Mul on juba paar aastat olnud kõhe tunne ja see kõhedus on üha süvenenud. Vikat on niitnud üsna lähedalt ja inimesi, keda ma tean ja austan. Kuidas see Stalini ajal oligi? Mõistame rahvavaenlased avalikult hukka ning loodame, et õhtutunnil ei kõla meie uksel koputus. Minuni on jõudnud veendumus, et asjade senisel jätkumisel võib see kõlada varsti meist igaühe uksel. Mitte keegi pole tühistamise eest kaitstud.”

„Mulle meenub, et keegi tahtis ka Tõnis Mäge millegi eest tühistada. Tõnis Mäge! Ma ei ütle rohkem midagi,“ lisab ta.

 

Loe siit:

https://elu24.postimees.ee/7788439/mart-raudsaar-pole-inimest-pole-probleemi?fbclid=IwAR2Cj8__HC7Dqt2zD5tQD0L5R3VQZz9vl__b5GBvvBLkGHvHJWg5AA0zFqY