Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ruuben Kaalepist sai eestluse kaitsja Integratsiooni Sihtasutuses

-
04.06.2023
Ruuben Kaalep.
© UU

Eelmine kultuuri(marksismi)minister Piret Hartman “tühistas” rahvuskonservatiiv Ruuben Kaalepi määramise Integratsiooni Sihtasutuse nõukogusse, kuid nüüd on EKRE poliitik ikkagi seal ametis.

“Minust sai taas Integratsiooni Sihtasutuse nõukogu liige ja seekord olen selles ametis kauem kui viimati. Siin mõned juhtmõtted sihtasutuse tegevuseks:

1. Kõik Eesti püsielanikud võiksid olla estofiilid – tunda eesti kultuuri ja ajalugu piisavalt, et seda austada ning seeläbi kohalikku hinge tunnistada ja eestlaste rahvuslikke huve mõista. See võiks olla kooliharidust läbiv põhimõte.

2. Üleminekul eestikeelsele õppele tuleb muuhulgas jälgida, et venekeelsete koolide juhtkonnad ei töötaks sellele vastu; et eesti õpetajate suunamiseks venekeelsetesse koolidesse oleks piisav tugivõrgustik; ja et senised eesti koolid säiliks nendes piirkondades, kus eestlased on vähemuses.

3. Eestlastel tasub olla eneseteadlikum, säilitada ja tundma õppida oma emakeele kogu rikkust. Ingliskeelestumine on samuti oht nagu venestamine. Kui tahame, et Eestis elavad venelased ja muud rahvad meid austaks, peame kõigepealt ise oma keelt ja pärandit austama.”