Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui ukrainlased ei seisa enam oma tõeliste ideaalide eest, siis miks üldse võidelda?

-
05.06.2023
Kas krimistatistika on sama võrdne või kaldub vasakule?
© UU

Ma suhtun täieliku toetusega ainult neisse ukrainlastesse, kes võitlevad rindel või toetavad sõjamehi tagalast. Teised…

Õhtuleht vahendab: “Vladimir Putini sissetungil Ukrainasse näib olevat ootamatu kõrvalmõju: Ukrainas on kasvanud toetus LGBT-kogukonnale, kirjutab the Guardian. Koostamisel on tsiviilliidu seaduse eelnõu, mis annaks sarnaselt meie kooseluseadusele esimest korda samasooliste partnerlustele seadusliku staatuse.

„Kõike, mida meie vaenlane vihkab… Ma toetan,“ ütles Ukraina parlamendisaadik Andrii Kozhemiakin, konservatiivist endine julgeolekutöötaja, kellele meeldib rõhutada oma kristlikku usku ja suurt perekonda.”

Müüa Kremlit vihates maha oma usk, pereideaalid, väärtused… Kaugel enam ollakse sellest, et müüa “läänelike väärtuste” nimel maha ka ukrainlaste rahvusideaalid, ja siis pole Ukrainal enam midagi reaalset, mille pärast võidelda.

Muide, ka Putin väidab, et ukrainlasi kui rahvust polevat olemas. Küll “läänelikud” ukrainlased varsti ka rahvuslusest loobuma sunnitakse – selle seab liberaalne EL peagi integreerumise peatingimuseks.

“Ukraina võib pääseda Venemaa haardest, aga tal pole pääsu “euroopalikest väärtustest”. Need topitakse kurgust alla, ja võib-olla isegi neelatakse tänulikult alla,” ütleb vaimulik Veiko Vihuri.

Vaene Ukraina – võidelda põrguliku suurveneluse vastu, et siis saada allaneelatuks “liberaalsete väärtuste” poolt. Edasi tunnistab Andrii Kozhemiakin, et pole olemas ema ja isa ning mehe ja naise abielu, kristlusest rääkimata…

Tundub, et ka ukrainlased ise annavad panuse, et neid vähem toetataks. Sest põhivõitlus käib ikkagi Ukraina riigi, ukraina rahva, keele ja kultuuri, samuti traditsiooniliste väärtuste eest. Kui neistki loobutakse, on Putin osaliselt võitnud – ukrainlaste identiteet hägustub.

Huvitav, et asja eest venelasi vihkavad ukrainlased kavatsevad kõigi teiste suhtes läänelikult “sallivaks” muutuda, kes need ka ei oleks.

Jüri Kukk