Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kitsed kärneriteks: Kristina, Mihhail ja Andrei otsustavad eesti keele üle venestuvas pealinnas

-
07.06.2023
Rohkem selgitusi pole vajagi.
© UU

On uudiseid, mis mõjuvad pigem anekdoodina ja üks selline on alljärgnev uudis eestikeelse hariduse turgutamisest Kaja Kallase ja Reformierakonna migratsioonipoliitika tõttu kiiresti venestuvas Tallinnas.

BNS vahendab: “Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas kohtub kolmapäeval Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti ja abilinnapea Andrei Kantega, et rääkida Eesti suurima omavalitsuse ettevalmistustest eestikeelsele õppele üleminekuks.”

Kolm tugeva vene taustaga asjapulka räägivad eestikeelsest haridusest? Seejuures on globalismimeelne minister Kristina Kallas avalikult arvanud, et eestlastele tuleb jätta ainult pastlad ja kannel ning eesti kultuur tuleb teiste, sissetulnutega kokku sulatada.

Vene kultuuriruumist sirgunud poliitikud ei pruugi olla sugugi mingid venemeelsed või lausa “Kremli ööbikud”, aga nad esindavad üldjuhul ikkagi Eesti venekeelset kogukonda ja kõige eestlasliku osas on neil pigem ükskõiksus.

Eesti keel ja kultuur vajavad kindlasti eelisarendamist, sest suurte keelte ja kultuuridega võrdseks seatuna satuvad nad tegelikult ebavõrdsesse olukorda – kui näiteks võrdsustada eesti ja vene keel, siis suure tagamaaga vene keel tõrjub ruttu põlisrahva keele kolkaküladesse. Ükski Eesti vene poliitik ei hakka eesti keelt ja kultuuri esiplaanile seadma. Või nagu ütles kolumnist Ivan Makarov kord Viktoria Ladõnskaja kohta, et too võib olla vägagi euroopalik, aga vene küsimustes hääletab ta südame, mitte mõistusega.

Nii tundubki, et Kristina, Mihhail ja Andrei on kärneriteks pandud kitsed. Ja eriti venestunud Tallinnas ei tule sealt mingeid häid otsuseid eesti keele osas.

Uued Uudised