Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksa firma kavandab Saaremaa läänerannikule avamere tuuleparki. Mis saab Eesti suveräänsusest?

-
07.06.2023
Võõrad võtavad meilt kõik, mere ja maa.
© Uued Uudised

Globalistide kontrolli alla viidud Eesti kaotab praeguste arengute järgi üsna pea igasuguse õiguse oma maa ja mere üle. Sakslased tahavad 50 aastaks endale osakest meie rannikumerest.

BNS teatab: “Saksa ettevõte Aker Offshore Wind Europe GmbH on esitanud hoonestusloa taotluse avameretuulepargi ja vesinikujaama rajamiseks Eesti merealale Saaremaa lääneranniku lähedal.

Kavandatava meretuulepargi projekti ala ehk innovatsioonikoht asub Saaremaast umbes 60 kilomeetrit läänes, 87,9 ruutkilomeetri suurusel alal, selgub taotlusest. Sinna plaanitakse rajatada kuni 50 tuulikut koguvõimsusega kuni 1 gigavatt.

Tuuleturbiini tugikonstruktsioonid olenevad merepõhjast ja pinnasest ning kaalumisel on nii püsi- kui ka ujuvkonstruktsioonid. Detailne projekteerimine viiakse läbi pärast seda, kui on lõpetatud aluspinna uuringud.

Aker Offshore Wind kaalub mitut tuuleturbiinide toodetud elektri tootmise stsenaariumit: elektri tarnimine võrku, vesiniku tootmine avamerel või nende kahe kombinatsioon. Avamere tuuleenergiat saab siduda ka maismaal vesiniku tootmise või energia akudesse salvestamisega. Lahendus oleneb võrguühenduse võimalustest, ühendusest Läänemere võrkudevaheliste ühendustega ja võimalikust rohelise vesiniku lahendusest.

Ettevõte taotleb ehitusluba 50 aastaks, millega oleks hõlmatud paigaldus-, kasutuselevõtu-, käitus- ja kasutusest kõrvaldamise etapp.”

Kas Eestil on oma Sõnajalad otsas, et kõik arendused antakse välismaalastele ja seda koos õigustega alale?

Selle taustal on huvitav veel üks BNS-i uudis: “Ameerika Ühendriikide ründelennukid harjutavad 12.-13. juunil  Saaremaa ja Hiiumaa vahel sihtmärkide pihta laskmist.

Laskeharjutused toimuvad koostöös Eesti kaitseväe üksuste ning Ameerika Ühendriikide rahvuskaardi ja merejalaväe üksuste ründelennukitega A-10 Thunderbolt II. Laskeharjutuse käigus lastakse õhust meresihtmärkide suunas pardakahuritest ja õhk-maa juhitavaid rakette.

Õppused toimuvad kella 10-12 ja kella 14-16 seoses õhutuletoetuse koostööharjutuse läbiviimisega. Õhuvägi palub hoiduda sel ajal alas viibimisest.”

Eesti vajab väga kaitsevõimekust, aga kas see ei lähe liiale: osa rannikumerd sakslastele tuulikuteks, osa merest ameeriklastele pommitamiseks… Kuhu me ise veel mahume?

Uued Uudised