Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Helle-Moonika Helme: kas kliimaministeeriumist saab koht, kus minister Michal liigutab kilekotiga miljardeid?

-
08.06.2023
Helle-Moonika Helme
© UU

EKRE Riigikogu saadik Helle-Moonika Helme kirjeldab üht valetajate valitsuse algatust, kliimaministeeriumi loomist, mis paiskab Eesti senise elukorralduse segamini.

“Eile arutasime Riigikogus väga suurt ja olulist teemat, nimelt kogu riigihalduse ümberkorraldamist. Luuakse täiesti uus ministeerium, kliimaministeerium, mille haldusalasse liigutatakse miljard teiste ministeeriumite arvelt, kaotatakse ära keskkonna- ja maaeluministeeriumid ning paljud senised ja toimivad süsteemid.

Küsisime Kaja Kallaselt, kuidas see kõik teeb meie elu paremaks, mis läheb paremaks ettevõtjatel, mis on valitsuse eesmärk sellise suure muudatuse läbiviimisel ja veel palju muudki.

Vastused olid nagu lasteaias – tööriistad on erinevad, ettevõtjatele koostatakse üheksa astmeline rohetrepp jne jne. Ja et ega valitsus ei peagi midagi tegema, ettevõtjad on need, kes rohepööret läbi viivad ja teevad seda rõõmuga, sest neil läheb seeläbi paremini, saavad ometi loobuda oma aja ära elanud ärimudelitest.

Küsisin muuhulgas ka seda, et kuna teatavasti Kristen Michalil, kes seda miljardit ainuisikuliselt suunama ja käsutama hakkab, ei ole just eriti laitmatu maine, et me kõik mäletame, kuidas ta kilekotis sularahaga Reformierakonda varustas ja ka vahele jäi, et kas Kaja Kallas hoiab tal silma peal, et tema maine uuesti ei kahjustuks selle miljardi suunamisel ja kasutamisel?”