Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Varro Vooglaid: põhiseaduses on perekonna all silmas peetud ainult mehe ja naise vahelist liitu

-
08.06.2023
Eesti põhiseadus kinnitab pere ja abielu mõistet kui mehe ja naise liitu.
© Uued Uudised

Kolmapäevases Riigikogu infotunnis tõusis taas päevakorda abielu mõiste ning seal kaitses EKRE fraktsiooni saadik Varro Vooglaid eluandva mehe ja naise abielu ülimuslikkust.

Varro Vooglaid ütles: “Tegelikult ei ole ju mitte mingit vaidlust selles osas, et kui põhiseadus 1992. aastal vastu võeti, kui seda teksti koostati, siis oli täiesti selge, et abielu ja perekonna all peeti silmas mehe ja naise vahelist liitu. Just eile õiguskomisjonis tõime ka selle esile, vaatasime eelnõu kohta esitatud arvamusi, vaatasime Justiitsministeeriumi kommentaare.

Ma tsiteerin, mida kirjutab Justiitsministeerium kommentaarina EELK poolt esitatud arvamusele: “Samas võib tõesti nõustuda väitega, et ajal, kui põhiseadus rahvahääletusel vastu võeti, mõistsid nii selle koostajad kui ka rahvahääletusel osalejad põhiseaduse §-s 27 lõikes 2 nimetatud abikaasasid kui meest ja naist, sest selline oli tolleaegne arusaam abielust.”

Teie jutt (Kaja kallase -toim.) sellest, et nad olid väga ettenägelikud ja pidasid silmas ka samasoolisi paare, lihtsalt ei vasta tõele. Seepärast, et mitte keegi, kes Põhiseaduse Assamblees osales, selle teksti koostamisel ei ole ju kunagi öelnud vastupidist. Mina rääkisin oma isaga, kes oli Põhiseaduse Assamblee liige – ma ei tea, kas teie ei isa oli ka, te võite tema käest üle küsida, samamoodi nagu mina seda tegin –, kas oli mingisugunegi kõige väiksemgi arutelu selle üle, et abielu ja perekonna all võiks pidada silmas midagi muud kui mehe ja naise vahelist liitu, ja ei olnud.

Ja kui me nüüd vaatame ka põhiseaduse teksti ennast, siis on täiesti selge, et seal on peetud silmas perekonna all mehe ja naise vahelist liitu: “Perekond rahva püsimise ja kasvamise ning ühiskonna alusena on riigi kaitse all.” Homoseksuaalsed paarid on põhimõtteliselt viljatud. Sealt ei saa tulla mitte mingisugust rahva püsimist ega kasvamist – fakt! Nii et järelikult on ilmselgelt peetud silmas mehe ja naise vahelist ehitusest, ainult sealt sünnivad lapsed.”

Nii justiitsministeerium kui Kaja Kallas infotunnis väidavad, et olukord olevat muutunud ja nüüd tulevat kaitsta ka teisi perevariante. Sellised väited näitavad, et tegu on kunstliku protsessiga, kus paarikümne aastaga defineeritakse täiesti ümber aastasadade ja isegi tuhandete vältel käibinud eluandev pere- ja abielumudel.

Inimkond pole kunagi nii ruttu, Eestis lausa vähem kui kümne aastaga, muutnud oma tõekspidamisi nii tähtsates küsimustes, nagu on pere, lapsed ja abielu. Et see nii ruttu toimub ja on meile jõudnud Euroopa Liidust, tõestab, et tegu on homoseksuaalse revolutsiooni läbiviimisega, mille käigus lammutatakse traditsiooniline perekond. Selle taga on uusmarksistlik inimvaenulik ideoloogia.

Uued Uudised