Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Varro Vooglaid: kui korrakaitsjaid koheldakse nagu kaltse, siis pole ime, et inimesed ei soovi riigi teenistusse astuda

-
09.06.2023
Politsei kontrollib juhilubade olemasolu, kuid võltsingud tulevad välja ka lubade vahetamisel.
© UU

EKRE Riigikogu fraktsiooni saadik Varro Vooglaid kommenteerib meedias ilmunud uudist, et “Politseinikke ei ole ega tule: täitmata on 350 kohta. Sellise raha eest oma elu ohtu panema ei hakata”, leides, et tegu on senise poliitika tagajärgedega.

“Politseinikke ei ole piisavalt ja neid ka ei tule juurde piisavalt, kurdetakse. Aga miks? Kindlasti on rahaline aspekt oluline, aga sellega ei saa selgitada kaugeltki mitte kõike. Kui inimesi, kes on valmis pühendama oma elu meie riigi teenimisele, koheldakse nagu kaltse, siis pole ime, et inimesed ei soovi riigi teenistusse astuda – eriti veel tööle, millega kaasnevad märkimisväärsed riskid.

Sellega, et politsei juhtkond eesotsas Elmar Vaheriga lõi minema terve rea truult Eesti riiki teeninud politseinikke, lihtsalt selle pärast, et nad ei olnud nõus laskma endale selgelt puudulike ohutusuuringutega ja täiesti ebavajalikke eksperimentaalsel tehnoloogial baseeruvaid aineid süstida, saadeti väga selge sõnum: meie teie isiklikust väärikusest lugu ei pea ja nõuame tingimusteta allumist, ka mõistusevastastele ja ebaseaduslikele korraldustele, sellega võite arvestada.

Tõesti ei ole vaja imestada, et niisugustes tingimustes ei soovi inimesed politsei teenistusse astuda – eriti, kui selle eest ka korralikku tasu ei maksta.”