Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

“Rõõmupäev, mis möödus naeru ning toetusavalduste saatel” ei sobi kokku lubadusega “Me tahame ka abielupühadust rüvetada!”

-
12.06.2023
Huvitav, kas sellist loosungit saab kanda “sallivuse” lipu all?
© UU

Vägivald on demokraatlikus riigis lubamatu ja kompromissitult hukkamõistetav, kuid ka asjaosalised ise ei tohi vaenu ja viha õhutada. Laupäevasel homoparaadil aga oli väljas loosung, mida ei saa võtta teisiti kui vihaõhutamist – “Me tahame ka abielupühadust rüvetada!”

“Negatiivsed arvamused on täna vägivaldsemad, kui iial varem,” ütleb Eesti LGBT Ühingu juhatuse liige ja koolitusjuht Kristel Rannaääre (BNS). “Rünnakuid jõustavad ja ärgitavad vaenu ja viha külvavad avalikud sõnavõtud,” märkis ühing.

“Abielu rüvetamine” on üdini negatiivne ja vägivaldne, vaenu ja viha külvav avalik arvamus, ja see oli nähtav just homoparaadil. Võib vaid arvata, millist hulka Eestimaa inimesi see solvas.

„Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018“: rüvetama <27> reostama, saastama, rikkuma, määrima. Rüvetatud loodus, au.

[EKSS] “Eesti keele seletav sõnaraamat” 2009: rüvetama ‹37› määrima, reostama, saastama v. rikkuma. Heitveed rüvetavad veekogusid. Hauda, kirikut, pühapaika on rüvetatud. Korjuse lehk rüvetas ümberkaudset õhku. Rotid on rüvetanud jahu. Vaenuväed rüüstasid ja rüvetasid maad.

“Baltic Pride nädal täis erinevaid sündmusi kulmineerus 7000 osavõtjaga marsil laupäeval, mil kogesime Eesti ühiskonna avatust ning austusest kõigi meie inimeste suhtes. See oli rõõmupäev, mis möödus naeru ning toetusavalduste saatel,” räägib sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo. Võib lisada: ja üleskutsete saatel abielu rüvetada.

“Tundus, et meie ühiskonnas on toimunud tõeline pööre avatuse ja sallivuse suunas. Eesti ühiskonnas ei tohi olla ruumi ei usulistele rünnakutele ega vaenuõhutamist väljendavatele seisukohtadele,“ ütles parlamendi LGBT toetusrühma esimees, sotsiaaldemokraat Eduard Odinets. Tubli, Odinets, ka “abielu rüvetamise” juttudele ei tohi ruumi olla.

Kõik need homopropagandistide kommentaarid tunduvad variserlikena, kui arvestada, et nende endi “rõõmupäeval” kutsuti üles abielu “rüvetama”. (Pilt on leitav ka SIIT)

BNS jätkab: “Toetusrühm loodab, et tegemist oli üksikfanaatiku rünnakuga, mis ei olnud innustatud kirikuringkondade negatiivsetest hoiakutest Riigikogus menetluses oleva abieluvõrdsuse eelnõu suhtes.”

Kas siit kumab läbi oodatav rünnak Eesti kirikute vastu? Ründaja oli Vene kodanik, Moskva patriarhaat aga pole Eesti “abieluvõrdsuse” seaduse kohta seisukohta võtnud – küll aga on seda teinud luterlik kirik, seega tahab toetusrühm Vene kodaniku viharünnaku seostada EELK-ga.

Seda viha küll, mida “sallivus” endas varjab… mitte vähem, kui seda oli geipastorit rünnanud Venemaa kodanikus, kellesuguseid praegune valitsus siia ohtralt sisse laseb.

Uued Uudised