Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ants Frosch peretoetuste kärpimisest: Võtteid, mida Iisraeli salaluure kasutas vaenlaste peal, kasutab Kaja Kallase valitsus oma rahva peal

-
12.06.2023
Ants Frosch
© UU

Peretoetuste kärpimise tagajärgedest kõige hullem on õiguskindluse kadumine, ütles Eesti välisluure rajaja ja Riigikogu liige Ants Frosch täna parlamendis toimunud peretoetuste kärpimise arutelul.

Frosch ütles Riigikogu kõnepuldis, et talle tuletas tänane arutelu meelde 1992. aastal loetud raamat “By Way Of Deception” (eesti k  “Pettuse teel”), mis oli avameelne ja karm sisevaade Iisraeli salaluure Mossadi tegevusse.

„Praegu ma näen, et samu, kõige karmimaid, kõige jälgimaid võtteid kasutatakse tegelikult oma rahva peal. Neid kasutatakse justkui vaenlaste peal. See on täiesti amoraalne,“ ütles Frosch.

Peretoetuste kärpimise tagajärgedest kõige hullem on Froschi sõnul õiguskindluse kadumine.

„Õiguse eesmärk on luua stabiilsust ja regulaarsust ühiskonnas ja tagada kõigile inimestele tuleviku prognoositavus. Mis tulevikku saab prognoosida üks paljulapseline pere, kui viis kuud tagasi talle ühe käega antakse ja nüüd teise käega võetakse? Inimesed peavad saama avalikult võimult selle kindluse, et õiguslikult loodud suhted ei saaks kahjustada selliselt ja sellisel viisil, mida tavainimene ei saa ette näha. Kes oleks võinud veel märtsis, enne valimisi näha ette sellise seaduseelnõu menetlemist Riigikogus? Mitte keegi,“ ütles Frosch.

„Kõige hullem on see, et see seaduseelnõu lõhub mitte ainult Eesti lasterikaste perede tuleviku, see lõhub nende õiguspärase ootuse, see lõhub õiguskindluse ja see on oma mõttelt põhiseadusevastane. Selle seadusega lõhestatakse Eesti rahvast ja lõhutakse Eesti riiki.“