Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: nii vähe turvalisust ja armastust ning nii palju naiste- ja lastevihkajalikkust pole Eestis kunagi olnud, kui Kaja Kallase valitsedes

-
13.06.2023
Paradoksaalne, aga naiste valitsedes halveneb naiste olukord.
© UU

Esmaspäevasel peretoetuste vähendamise arutelul Riigikogus ütles EKRE esimees Martin Helme, et Kaja Kallase valitsus on muutnud Eesti laste ilmaletoomiseks kõige ebaturvalisemaks riigi ajaloos.

“Isa ja tütar Kallase sõnavõtud ajavad ausalt öeldes juuksed peas püsti. Ma ei tea, missuguse nurga alt suudab Reformierakond teeselda, et nad on kuidagi naiste eest seisev erakond. See suhtumine, mida meie oleme näinud peretoetuste eelnõu menetlemise käigus siin Riigikogus, on minu meelest kõige naistevaenulikum ja naistevihkajalikum ja sealjuures loomulikult sellega koos ka lastevaenulikum ja lapsi vihkajalikum retoorika, mida ma olen Eesti poliitilises diskussioonis kunagi kohanud.

See jutt sellest, kuidas justkui inimesed, kes soovivad toetada perekondasid, arvavad, et naised on mingid loomad või masinad, näitab inimeste enda rikutuse taset loomulikult. Omistada seda enda rikutuse taset teistele on veel eraldi riukalik.

Mina ikkagi tahaksin kõigile liberaalidele südamele panna, kui nüüd neid nende enda sõnade järgi mõõta, et lapsed sünnivad armastusest ja lapsed sünnivad sellepärast, et on turvaline keskkond. Kaja Kallase valitsusaeg, mis on viimased kaks aastat ja natuke rohkem, varsti juba 2,5 aastat Eestis olnud, peab olema ikkagi läbi Eesti ajaloo kõige ebaturvalisem periood Eestis üldse, kõige vähem armastust Eestis üldse, sest nii ränka kukkumist sündimuses, kui selle kahe ja poole aasta jooksul Kaja Kallase juhitud Eestis on toimunud, pole mitte kunagi olnud. Viimati oli nii halb sündimus Eestis pärast Põhjasõda, kui siin vene peninukid tsaar Peeter I ajal tapsid, mõrvasid ja vägistasid. See on ikkagi armastusetuse ja turvatundetuse totaalne tipptase, mille meile on toonud Kaja Kallas.”