Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Poliitprügikast Eesti 200 ajab üle?

-
13.06.2023
“Kui meie teeruliga üle sõidame, pole miski enam teema!”
© UU

Pole vast teiste asi vaadata ühe erakonna siseasjadesse, aga see, mis toimub poliitprügikastiks nimetatud Eesti 200-s, on paras huumor, eriti kui arvestada, et need tegelased lubasid riigivalitsemises uusi tuuli ja pikka plaani.

Esmaspäeval kirjutas BNS: “Züleyxa Izmailova jäi keskkonnakomisjoni juhi kohast ilma” ehk “Kuigi eelmisel nädalal teatas Eesti 200, et asendab ebaseadusliku metsaraie kahtlusega uurimise all oleva Tarmo Tamme Riigikogu keskkonnakomisjoni juhi kohal Züleyxa Izmailovaga, selgus esmaspäeval, et erakond mõtles ümber… /…/ Eesti 200 fraktsiooni esimees Marek Reinaas viitas sellele, et Eesti 200 on ümber mõelnud ega soovi enam Züleyxa Izmailovat keskkonnakomisjoni juhi kohal näha.”

Teisipäeval vahendab BNS: Postimehe andmetel plaanis Eesti 200 juhatus maikuus kaht erakonna asutajaliiget parteist välja tõugata, kuid on praeguseks ümber mõelnud. Jutt käib Karin Kaup-Lapõninist ja Liina Normetist. Kaasus, mis puudutas Kaup-Lapõninit ja Normetit, käis Eesti 200 Tallinna liikmete isikuandmete väärkasutuse kohta. Kaup-Lapõnin kopeeris liikmete kontaktandmed erakonna andmebaasist ja saatis need Normetile. Lõpuks pöördus Eesti 200 andmekaitse inspektsiooni poole.

Üks skandaal seisneb ka selles, et Eesti 200 juhatuse liige ja tegevjuht Kadri Naprit­son-­­Acuna (tuntud Florian Hartlebi lapsevankrirünnaku afäärist) on erakonna kontorisse paigutatud turvakaamerate abil jälginud kontoris toimuvat ilma erakonna liikmeid ja juhatust teavitamata. Napritson-Acuna lasi ka oma auto registreerimisnumbri kanda Tallinna volikogusse kuuluva Eesti 200 liikme Marek Karmi parkimiskaardile – selle juures on naljakas see, et Karm reklaamib jalgrattasõitu, aga oma parkimisõiguse delegeerib teisele.

Postimees märgib, et küsimiste peale ärrituvad Lauri Hussar, Margus Tsahkna ja Kristina Kallas raamivad teemat kui värskelt Riigikokku ja valitsusse jõudnud erakonna kasvuraskust. Ometigi on neil olnud palju aega erakonnaks kujunemist harjutada. Pigem on asi selles, et poliitprojekt koondas endasse nii palju aferiste, alates kahest endisest parteijuhist (Tsahkna ja Izmailova) kuni eestlusvaenuliku Kristina Kallase ja eksvõrdsusvolinikust geiõiguslase Liisa Pakostani, et erakonnast ongi saanud üleajav poliitprügikast.

Eesti 200 on üks tulisemaid vaenukõneseaduse läbisurujaid ja on juba näha, kuidas KGB jälgimismeetodid nende endi kontoris töötavad…

Uued Uudised