Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nõukogude Liit lagunes, sest algas avalikustamine. Vaenukõneseadusega  suunatakse Eesti tagasi sinna, kust me tulime 30 aasta eest

-
13.06.2023
Vaenukõneseadusel on KGB vari.
© Scanpix

Esmaspäevasel Riigikogu istungil ütles EKRE esimees Martin Helme, et kui Nõukogude Liit lagunes glasnosti ehk avalikustamisega, kus kõigest võis üle paljude aastakümnete taas rääkida, siis nüüd pöörab Kaja Kallas Eesti tagasi nõukogude aja tsensuuri juurde.

“Just andis valitsus üle meile tsensuuri eelnõu. Ei ole see mingi vihakõne eelnõu, see on tsensuuri eelnõu, see on vaba ühiskonda lõpetav ja diktatuuri teele suunav eelnõu. Teame‑teame neid riike, kus on vastu võetud niinimetatud vihakõne seadus – need riigid ei ole enam vabad riigid. Kui valitsev võim hakkab otsustama, mida on ja mida ei ole lubatud rääkida, siis vist ei ole mitte kunagi juhtunud niimoodi, et võimu kriitika oleks lubatud. Sellega suunatakse Eesti tagasi sinna, kust me tulime 30 aasta eest.

Kui meenutame, millega algas Nõukogude Liidu, kurjuse impeeriumi lagunemine, siis see algas glasnosti ehk avalikustamisega. Võis rääkida, võis kirjutada. Võis rääkida Brežnevist anekdoote, võis rääkida sellest, et Tšernobõlis on mingi jama, võis rääkida sellest, et Virumaa kaevud saastatakse, kui kaevandatakse nii, nagu plaanitakse. Ja kuhu me tagasi oleme jõudmas? Hakkame samasse ühiskonda tagasi jõudma. Euroopalike väärtuste loosungite all, muide, euroopalike väärtuste loosungite all kehtestatakse meil liberaalset fašismi ja tsensuuri. Seda muidugi ei saa lubada juhtuda.”