Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jaak Madison koos 44 kolleegiga nõuavad Euroopa Komisjonilt plaani demograafilise kriisi lõpetamiseks Euroopas

-
13.06.2023
Jaak Madison

Euroopa Parlamendi liige Jaak Madison pöördus kirjaliku küsimusega Euroopa Komisjoni poole, et saada selgust, kas komisjonil on plaan, kuidas toetada traditsioonilisi perekondi ja lõpetada demograafiline kriis Euroopas.
Lisaks Madisonile ühines kirjaga 44 parlamendiliiget neljast erinevast poliitfraktsioonist (Identiteet ja Demokraatia, Euroopa Rahvapartei, Konservatiivid ja Reformistid, Sotsiaaldemokraadid).

Kirjas toovad Euroopa Parlamendi saadikud esile, et Euroopa Komisjoni siseasjade volinik Ylva Johansson on korduvalt väitnud, et Euroopa vajab immigratsiooni, et tegeleda tööjõupuuduse ja rahvastiku vananemise probleemiga ning et EL-i rände- ja varjupaigapakt, mille komisjon 2020. aastal välja pakkus, tuleneb otseselt seisukohast, et Euroopa õitsenguks on vaja rohkem sisserännet.

Parlamendiliikmed soovivad komisjonilt vastust järgmistele küsimustele:

1. Kas komisjon on mõelnud, et Euroopa perede toetamine rohkemate laste saamiseks võib samuti leevendada tööjõuprobleeme?

2. Kas komisjon kavatseb Euroopa demograafilise kriisi valguses edendada poliitikat, et peredel oleks rohkem lapsi? Kui ei, siis miks mitte?

3. Komisjon on teinud palju tööd, et edendada LGBTQI+ õigusi ja „vikerkaareperede” ideed. Kas komisjon on kaalunud emaduse edendamist ja hõlbustamist ning poliitikat, mis toetab ja julgustab suuremaid traditsioonilisi peresid, kuna see peaks samuti moodustama osa “Euroopa eluviisist”?

Kirjaga ühinesid Euroopa Parlamendi liikmed Jaak Madison, Gerolf Annemans, Tom Vandendriessche, Joachim Kuhs, Anders Vistisen, Roman Haider, Nicolaus Fest, Thierry Mariani, Jean-Lin Lacapelle, Gilles Lebreton, Mathilde Androuët, Catherine Griset, Virginie Joron, Aurélia Beigneux, Marie Dauchy, Jean-François Jalkh, Eric Minardi, Bernhard Zimniok, André Rougé, Annika Bruna, Milan Uhrík, Marcel de Graaff, Ioannis Lagos, Dominik Tarczynski, Ladislav Ilčić, Elzbieta Kruk, Ivan Vilibor Sinčić, Milan Zver, Pirkko Ruohonen-Lerner, Jorge Buxadé Villalba, Cristian Terhes, Traian Băsescu, Tudor Ciuhodaru, Hermann Tertsch, Margarita De La Pisa Carrión, György Hölvényi, Balazs Hidveghi, Ádám Kósa, Kinga Gál, Edina Tóth, Andrea Bocskor, Ernő Schaller-Baross, Tamás Deutsch, Beata Kempa, Enikő Győri.