Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sopastunud massimeedia oigab omaenda karmavalude käes

-
13.06.2023
Delfi meediamaja
© UU

Mäletate, kuidas peavoolumeedia raius enne valimisi Prigožini teemat – tuimalt, põikpäiselt, raudselt, vahetpidamatult, hoolimata sellest, et vahepeal imestati, miks “Vene originaaldokumentides” on ainult EKRE ladina tähtedega. Miski ei lugenud, Delfi Meedia peksis pead vastu seina: EKRE süüdi, EKRE süüdi…

BNS kirjutab: “Euroopa meediakirjastajate ühendus (NME) ja maailma meediaväljaandjate liit (WAN-IFRA) avaldavad kahetsust, et Eesti valitsus otsustas Euroopas minna vastuvoolu ja tõsta ajakirjandustellimuste käibemaksumäära ning kutsuvad valitsust üle seadusemuudatust mitte jõustama.”

Ei maksa nii leili minna, Kaja Kallas üritas oma ihumeediat käibemaksutõusust säästa, aga kuna üldise maksutõusu taustal hakkas asi imelik tunduma, pandi neidki pisut suuremat maksukoormat kandma. Nüüd on häda lahti… aga ehk jääbki sopavool veidi tasasemaks?

Eesti peavoolumeedia on ennast näidanud kallutatuna ja erapooliklikuna, mis peegeldub ka lugejate usalduse kadumises ja sellest lähtuvalt ka majandustulemustes. Pole midagi parata, see on “uusliberaalse” lojaalsuse hind. Aga kui ise ollakse endal vundamendi alt ära murendanud, siis ongi kisa lahti, et riik kord ei anna piisavalt raha, kord piinab käibemaksu tõusuga. Aga kui palju olete te ise valetajatevalitsuse maksutõusude vastu sõna võtnud?

Eestis on kaks meediakanalit, Objektiiv ja Uued Uudised, kes ei saa riigilt mitte krossigi. Kujutate ette, et mõni peavoolukanal oleks võimeline nii elus püsima? Eriti veel, kui neid ka materdataks pidevalt ja nende lugusid lastaks läbi idiootliku “faktikontrolli”?

No ei ole peavoolumeediast kahju… vanarahvas ütleb, et kes auku kaevab… järsku aitaks sõltumatu ja objektiivse ajakirjanduse juurde naasmine?

Uued Uudised