Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Venelaste poolt vangi võetud eesti mehed sattusid Karise poolt väljakuulutatud sõtta

-
14.06.2023
Gerli Tali foto

Venemaa piirivalvurid pidasid kinni kaks ekslikult Venemaa piiri ületanud PPA logistikut. Sotsist siseminister Lauri Läänemets väidab, et läbirääkimised käivad ning nad annavad endast kõik, et mehed võimalikult ruttu tagasi saada.

Mida teil nimelt anda on, et meie poisid saaksid koju?

Äkki jäi veel mõni väljasaatmata jäänud Venemaa diplomaat?

Läänemetsa sõnul ei ole alust arvata, et mehed ohus oleksid. „Me teeme endast kõik oleneva, et võimalikult kiiresti mehed tagasi saada, aga pole võimalik prognoosida, millal,“ sõnas ta. Läänemetsa sõnul tegeleb PPA protseduuride ja läbirääkimistega edasi, hetkel on toimunud üks kohtumine, teist pole veel kokku lepitud.

Mis alust on profaanidel üldse midagi arvata või mitte arvata? Kui meie piirivalvurid eksivad sõja ajal üle vene piiri, on meil täiesti teovõimetu siseminister.

Olen kuid tagasi kirjutanud sellest, et Eesti Vabariigi presidendiametnikul polnud ei moraalset ega seaduslikku õigust öelda Ukraina presidendile: „teie sõda on ka meie sõda“.

Kui Eesti on Venemaaga sõjas, siis mida tehakse vaenlasega, kes ületab riigipiiri?

Meie sõjakad valitsejad ei vastuta oma kõlavate sõnade eest. Mitte üks mees ega naine, olgu ta või sõjaprintsess. Eesti „presidenti“ pole viimastel kuudel kuulda ega näha, ta istub vaikselt ajal, kui Eestis käib karm poliitiline võitlus paljulapseliste perede ja perekonna eksistentsi eest. Tal ei ole mehisust midagi arvata isegi ukrainlastele heade eestlaste poolt ohverdatud miljoneid kuritarvitanud isiku kohta, kes pidavad ise oma ordeni kunagi hambus tagasi tooma.

Millega tegeleb praegu Riigikogu poolt presidendiks määratud Alar Karis, kes ütles, et see on ka meie sõda? Meedia viimastest teadetest oli raske aru saada, kas ta ikka käis Pärnu pontšikuäris või ei käinud. See jääb muidugi piinama.

Ta küll mainis, et piiriintsidendi puhul on tegemist inimliku eksitusega ja et piir peab nähtav ja märgistatud olema. Tõsiselt? Selle konstateerimiseks on meil vaja presidenti?

Riik palgaku presidendikantselei elutegevuse peale iga-aastaselt raisatavate miljonite eest professionaalid, kes vähemalt ei eksiks piiril.

See estonkohverdamine käib juba üle mõistuse. Kuidas me saame olla NATO liikmed, kui meil pole isegi piirivalvet?

Praegu aga täitku „president“ oma kohust. Tõmbas need hättajäänud poisid sõtta – nüüd ärgu magagu enne, kui nad kodus on.

Sest andes putinlastele sellised inimtrumbid, sisuliselt pantvangid, võime me nendest inimestest aastakümneteks ilma jääda.

Kui hästi läheb.

Ivan Makarov