Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKROONIKLA: Postimees diskrimineerib järjepidevalt eestlasi ja eesti keelt. Lauri Läänemetsa IQ võib olla hämmastav. Eestivastast võitlust toetavatele putinistidele tagastab eesti riik tulumaksu! Terevisiooni juhtis paradiisilind?

-
14.06.2023
Riigitelevisiooni saatejuht

Ajaleht Postimees seisab järjekindlalt eesti keele ja rahvuse kestmise eest ja sõna otseses mõttes väärtustab eesti keelt, võttes eestlastelt raha eestikeelsete lugude lugemise eest ja väljendades oma põlgust väärtusetu vene keele vastu, võimaldades samu artikleid vene keeles lugeda tasuta.

Lugu „ALEKSEI JAŠIN / Mihhail Kõlvart võitleb venekeelsete noorte tuleviku vastu ja süüdistab teisi“ on „eesti“ Postimehes saadav raha eest ja rus.postimehes täies mahus tasuta. Tegemist on eestlaste küünilise ja avaliku keelepõhise diskrimineerimisega.

Kui rääkida sisust, siis Aleksei Jašin kui Eesti 200 juhatuse liige peabki laimama teisi ja vassima. Väide, et Tallinna linnapea „võitleb venekeelsete noorte tuleviku vastu“, on väikse inimese vihaväljendus olulise tegija vastu.

Mihhail Kõlvart on pragmaatik ja realist, ta ei lenda saabliga kuulipildujate vastu, vaid otsib reaalseid võimalusi haridussüsteemi edasieksisteerimiseks olukorras, kui Eesti 200 haridusministri targal juhtimisel kukkusid pooled õpilased läbi matemaatika eksamil oma emakeeles. Õpetajaid tõesti ei jätku isegi emakeelseks õppeks, Kõlvart otsib reaalseid lahendusi just noorte tuleviku nimel, Jašin lihtsalt solvab ja märatseb.

„Eesti suurima ja jõukaima omavalitsuse juht Mihhail Kõlvart suhtub eestikeelsele haridusele üleminekusse nagu kaasasõitja, kes pole seotud Tallinna linna juhtimisega. Enamiku teiste küsimuste puhul seisab paljude tallinlaste armastatud linnapea Kõlvart enesekindla ja vastutustundliku juhina, kellel on kontroll kohalike protsesside üle. Kuid kui tegemist on kvaliteetse eestikeelse hariduse korraldamisega, püüab linnapea vastutusest kõrvale hiilida ja hakkab süüdlasi otsima,“ kirjutab Eesti 200 juhatuse liige.

Seaduse järgi lähevad esimesena eestikeelsele õppele üle 2024/2025. õppeaastal lasteaiad ning 1. ja 4. klassid. Gümnaasiumis ja kutsekeskhariduse õppekavade alusel läbiviidavas õppes võib 2024/2025. kuni 2029/2030. õppeaastal olla muu keele osakaal kuni 40 protsenti kooli õppekavas määratud õppe mahust. Kool on kohustatud tagama ülemineku eestikeelsele õppele 10. klassis hiljemalt 2030/2031., 11. klassis hiljemalt 2031/2032. ja 12. klassis hiljemalt 2032/2033. õppeaastaks.

Aga saabliga koalitsioonitšapajevid ründavad munitsipaaljuhti, sest millegipärast arvavad, et linn peaks minema eestikeelsele haridusele riigist endast kümmekond aastat varem. Et linnapea kukuks lõhkuma linna haridustempleid ilma, et selja taga oleksid valmis koormad telliste ja mördiga, müürseppade armeest rääkimata. Eriti viimasel ajal on reformierakond, Eesti 200 ja Isamaa tulnud Tallinna linnavolikogus välja igasuguste kosmeetiliste ettepanekutega, nagu näiteks kaotada venekeelsete koolide nimedest sõna „vene“. No geniaalne idee, mille autoritel on vist kogemusi vee muutmisel veiniks: nimetad Kuressaare veevärgivee ümber näiteks Chatenau de Chamirey Mercurey Blanc veiniks, aastakäik 2018 – ja jood ilma, et kõht lahti läheks.

Ja kes on Kõlvarti süüdistaja? Paadunud eesti keele vastane!

Alles 10. jaanuaril avaldas Postimees tema loo „ALEKSEI JAŠIN / Keeleseadust muutes tõrjume andekad lääne ajud välja“ alapealkirjaga „Üllas eesmärk Brežnevi meetodil“.

„Endine õpetaja“ kirjutas:  „Kas järgmiseks peaksid startup kogukonna inimesed ootama eesti keele kasutamise nõuet oma moodsates kontorites? Eesti keele peale surumine sellisel viisil muudab Eestit suletumaks ning saab oodata vaid inimeste äravoolu.“

Autor nimetas „andekateks lääne ajudeks“ boltwolti umbkeelsete taksojuhtide ja kullerite peasisu. Jašin astub elementaarsete keelenõuete vastu, aga nõuab teistelt momentaanset üleminekut eesti keelele. Kohutav kameeleon.

Mis aga puudutab Brežnevi mainimist, siis on see andestatav: nii hea Lauri Hussar kui ka Marek Reinaas annavad NLKP KK peasekretäri mõõdu välja küll. Igas parameetris.

+ + + + + + + +

Läbikukkunud siseminister Lauri Läänemets, kelle vastutusalas eksisid logistikud piiril kolme männi vahele, ja on nüüd tänu Alar Karise kõnepidamatusele sõjavangid, vastates tänases Riigikogu infotunnis küsimusele Eestit väisavate välisvaraste autojõukude tegevusest, süüdistas EKRE fraktsiooni poolt küsijat sallimatuses ja sidus millegipärast sissesõitnud majaröövlite varavastastest kuritegudest rääkimise Ukraina rahva võitluse ja võidu takistamisega, on lihtsalt rumal inimene. Ma pole ammu sellist näinud.

Nii rumal tegelane nagu Lauri Läänemets ei peaks riigijuhtimisest osa võtma. Ta oli juba väitnud „tankikriisi“ ajal venekeelsele meediale, et päästis venelased läbipeksmisest Isamaa eestlaste jõukude poolt ja kaitses Narva linna eestlastest pommiterroristide poolt.

Ükskõik mis teises riigis oleks Läänemets samal päeval lahti lastud, paljudes ka kohtu alla antud.

+ + + + + + +

Täna, eestlaste leinapäeval, avaldas eesti „inimõiguslase“ Russakovi portaal järjekordse loo sarjast „80 aastat Võitu. Sovinformbüroo 14. juuni 1943. aasta“.

Seal pajatatakse pikalt nõukogude vabastajate kangelastegudest ja alatute fašistlike tõbraste tapmisest. See „kroonika“ meenutab reportaaže sellest, kuidas putinistid Ukrainat „vabastasid“.

Ka Klenski võttis seoses leinapäevaga sõna teemal, kuidas Eestis sundüürnikke küüditati.

See „inimõiguste keskus“ Kitež avaldab iga päev Kremli agressiivset propagandat, kogudes selleks pangaarvele annetusi üle Eesti  ja teatades siinsetele putinistidele: „Keskus on soodustusi saajate nimekirjas, nii et annetuste pealt tagastatakse tulumaks“.

Eesti riik on uskumatu. Kärbitakse suurperede lastetoetusi, tõstetakse makse – ja antakse miljoneid venekeelseks propagandaks ning tagastatakse tulumaksu putinismi sponsoritele.

Ivan Makarov

P.S. See-eest olid tänase Terevisiooni saatejuhid jälle võrratult riides, eriti naishing: seljas mingi kohev punane kanakostüüm, jalas retuusid ja tossud. Justkui oleks hommikujooksult tulnud.