Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Haridusminister Kristina Kallas tunnistas, et matemaatikaga on homoagendat edastavates koolides lood kehvasti

-
14.06.2023
Globalistist haridusminister, kes lammutab eesti koolisüsteemi.
© Uued Uudised

Kolmapäevases valitsuse infotunnis küsisid EKRE fraktsiooni saadikud haridusminister Kristina Kallaselt koolidesse sissesurutava homoõpetuse kohta, mis on eriti groteskne, arvestades, et reaalainete on allakäik ilmne.

Varro Vooglaid luges ette oma küsimuse: “Üks peamisi valesid, mida niinimetatud homoabielu seadustamise pooldajad pidevalt korrutavad, seisneb väites, et see ei muuda midagi kellegi teise kui inimeste jaoks, kes tahavad niinimetatud homoabiellu astuda. Tegelikult muudab see vägagi palju, alates kogu ühiskonna jaoks abielu mõiste radikaalsest ümberkujundamisest ja lõpetades lastelt nende loomuliku õiguse võtmisega emale ja isale.

Nagu me paljude teiste riikide kogemusest teame, siis üks viis, kuidas kõnealuse ideoloogilise projekti elluviimine mõjutab paljusid ühiskonnaliikmeid, seisneb selles, et lasteaedades ja koolides hakatakse lastele rääkima homoseksuaalsetest suhetest kui igati loomulikest ja moraalsetest eneseteostuse võimalustest ning ühtlasi selgitatakse, et lapsed võivad suureks saades abielluda ka endaga samast soost inimestega, miks mitte klassikaaslastega.

Valdavale osale kristlastest ja ka paljudele teistele konservatiivsete veendumustega inimestele on selline elukäsitlus teatavasti vastuvõetamatu. Sellega seonduvalt kinnitas EELK peapiiskop Urmas Viilma hiljutisel õiguskomisjoni istungil, et kui abielu tähendust defineeritakse niinimetatud homoabielu seadustamise teel riiklikult ümber ja kui riik seob kristlike erakoolide riikliku rahastamise sellise abielukäsitluse õpetamisega vastavalt riiklikule õppekavale, siis võib juhtuda, et kristlikud erakoolid tuleb sulgeda, sest ilma riikliku rahastuseta ei ole need jätkusuutlikud.

Sellega seonduvalt soovin teilt küsida, kas niinimetatud homoabielude seadustamise järgselt hakatakse koolides riikliku õppekava osana lastele õpetama, et homoseksuaalsed suhted on mehe ja naise vaheliste suhetega moraalselt samaväärsed ning et lapsed võivad suureks saades abielluda ka samast soost inimestega. Kui see on plaanis, siis kas lastevanematele jääb alles õigus mitte lubada oma lastele sellist ideoloogilist ajupesu teha ja kas erakoolidele jääb ilma riiklikku rahastust kaotamata alles õigus mitte sellist õpetust laste peal ellu viia? Kui jääb, siis milliseid garantiisid plaanite selleks pakkuda?”

Kristina Kallas vastas: “Me ei saa lastele valetada seda, et samasoolised paarid ei ole tegelikult ühiskonnas olemas, või kui nad on, siis peidame nad kuskile ära, et see ei ole õige kooselu vorm, et ei ole õige, kui teil on ema, kaks ema või kaks isa või teie perekond koosneb sellistest inimestest. Lastele tuleb rääkida seda, mis ühiskonnas on normaalne (??? -toim.), mis on kokku lepitud ja mis on õiguslikult riigi tasandil ka reguleeritud.”

Varro Vooglaid täpsustas: “Täpsuse huvides küsin siiski veel üle, et kas ma saan õigesti aru, et riikliku õppekava osana kõik koolid, sealhulgas erakoolid, peavad hakkama õpetama lastele, et abielluda võivad ka samast soost isikud omavahel? Ja kui seda ei tehta, kui ei olda nõus seda tegema, näiteks kristlikes erakoolides, siis need koolid kaotavad riikliku rahastuse. Või jääb neile võimalus tegutseda kooskõlas oma maailmavaateliste veendumustega, oma moraalsete, kõlbeliste tõekspidamistega mitte sellist ideoloogilist ajupesu ellu viia?

Siin ei ole juttu valetamisest, rääkida lihtsalt sellest, et me ei ole nõus sellist õpetust vahendama. Me ei valeta mitte midagi. Me räägime lihtsalt lastele seda, mida meie peame õigeks, mida meie peame kõlbeliseks, mida meie peame oma moraalsetest ja religioossetest veendumustest tulenevalt õigeks.

Sellisel juhul siis kas ma saan õigesti aru, et kui ei olda nõus sellist riiklikku õppekava järgima, siis kaotatakse ka riiklik rahastus? Ehk tegelikult oleks väga aus välja öelda kristlikele erakoolidele, et pange siis põhimõtteliselt vaim valmis selleks, et teil on kaks valikut, kas järgida seda riikliku õppekava, millesse on sisse kirjutatud ideoloogiline programm või teine variant, hakata otsima uusi rahastajaid, sellepärast, et riiklikku rahastust sellisel juhul enam ei saa.

Ma oleksin väga tänulik, kui te annaksite selge, konkreetse vastuse, sest see ei ole mingi uduküsimus, see on väga konkreetne, praktiline, praktiliste järelmite, praktilisse tagajärgedega küsimus ja ma arvan, et kõikide erakoolide suhtes on aus, kui me ütleme välja asjad nii, nagu need tegelikult on.”

Kristina Kallas: “Kui Eestis on seadustatud samasooliste abielu ja seadus ütleb, et abielluda saavad omavahel kaks täiskasvanud inimest, siis järelikult peab ka põhikooli õppekavas seda niimoodi ütlema, sest see on Eesti seadustesse niimoodi sisse kirjutatud. Aga riiklikust õppekavast lähtudes ei saa ka erakoolid, ka kristlikud erakoolid lastele valetada ja öelda, et Eestis ei saa abielluda mees mehega või naine naisega. kui riigis on kehtestatud sellised õigusnormid, et saavad omavahel abielluda ka samasoolised täiskasvanud inimesed, siis seda tuleb koolis ka rääkida lastele.”

Anti Poolamets oli sellise jutu peale nördinud: “Mis siin salata – see, mida te räägite, ongi vale. Te haamerdate noorte kallal, te haamerdate neid juba lasteaiast peale süüdimatult, jultunult lähete laste kallale oma Siil Priidiku suguste ajupesuõpikutega. Ma ei tea, kas praegu ikka hoolega saadate neid ja kontrollite, et igas lasteaiariiulis oleks Siil Priidik olemas. Te olete kõik kihid ladunud algklassist kuni gümnaasiumi lõpuni oma LGBT-ajupesule, samal ajal jätate töö tegemata. Me loeme uudistest, kuidas matemaatikaeksamitel põrutakse klasside kaupa, ei saada hakkama, pole õpetajaid. Ja tulete meile siia kaela määrima mingit Põhja-Korea stiilis seksuaalset ajupesu alaealistele, väikestele lastele. Mida te ohkate, Kaja Kallas? Teie korraldate seda oma valitsuses. Teie juhite seda. Millal te nendest õpikutest selle ajupesu välja viskate? See ongi Põhja-Korea. See ongi Elsa Gretškina stiil, mida te siin rakendate. Ma olin sellel ajal koolis, kui Elsa Gretškina oli haridusminister. Siin ei ole midagi uut, te viite sedasama ideoloogiat praegu ellu. Võtke ennast kokku ja tegelege asjaga, mitte ajupesuga.

Minu küsimus on: millal te tegelete matemaatika õpetamisega koolis ja hakkate asjaga tegelema, mitte ei esita siin ajupesupunkte alaealistele, väikestele lastele? Te olite väga enesekindel, lühilausetega vastasite, et nii peabki olema. See on ebanormaalne, et te seda kaitsete ja jätate põhitöö tegemata. Ma palun teilt informatsiooni, millal te lähete matemaatika kallale ja hakkate seal korda looma.”

Kristina Kallas tunnistas, et matemaatikaga on kiiresti areneva homonduse kõrval tõesti halvasti: “Saime täna hommikul üleriigilised põhikooli matemaatika lõpueksamite tulemused. Nende laste hulk, kes ei läbinud 50% ehk lävendit, on 23% kõikidest matemaatikaeksami sooritanutest, mis on kõrgem kui on olnud eelnevatel aastatel. See on madalam kui on olnud eelmisel ja üle-eelmisel aastal, aga kõrgem kui varasematel aastatel. See tõepoolest näitab seda, et meil on probleem. Ma arvan, et seda ei saa ju keegi eitada. Meil on probleem matemaatika õpetamisega ja mul on väga konkreetne ülesanne sellega tegelema hakata. Aga ma ei ole teiega nõus selles, mis puudutas muud emotsionaalset osa siin, laste ajupesu. Me ei ole laste ajupesuga tegelenud. Me oleme lastele õpetanud seda, mis on meie seadusruumis kehtiv, ja õpetame ka edaspidi seda, mis on meie seadusruumis kehtiv.”

Allikas: Riigikogu stenogrammid

Toimetuselt: Homoseadused siiski veel kehtivad ei ole, see teerull alles valmistub rammima. Laste õpitulemused kannatavad ideoloogilise saasta tõttu juba praegu ja üha enam.