Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Priit Tali: milleks on vaja altide ja sopranitega meeskoori?

-
15.06.2023
Kogu ühiskond tahetakse muuta näotuks.
© UU

„Samasooliste abielu seadustamine“, „abieluvõrdsus“, „geipaaridel abiellumise lubamine“ ja nii edasi, mitmeid samalaadseid väljendeid kohtab praktiliselt igapäevaselt. Ning huvitav on, et neid kasutavad täiesti vastandlikku seisukohta omavad inimesed.

Kõik need väljendid on ju olemuslikult ja loogiliselt valed!

Teemaks ei ole mingi tegevuse seadustamine. Teemaks ei ole võrdsus. Teemaks ei ole millegi lubamine kellelegi.

Kui Rahvusmeeskoor kuulutab välja uute lauljate vastuvõtu aldi ja soprani häälerühmadesse – mis see siis on? Kas mingisugune sugudevaheline võrdsus? Mingi lubamine-seadustamine? Muidugi mitte! Tegu on meie koorimuusika lipulaeva ümberkujundamisega segakooriks, ehk – rahvusMEESkoori likvideerimisega. Ja kohutavalt koomiline oleks, kui mõni vastuvõetud sopran seejärel uhkusega kuulutaks – mina laulan nüüd meeskooris!

Sama lugu on abieluga.

Ei ole võimalik LUBADA geipaaridel abielluda. Samal lihtsal põhjusel, miks altidel-sopranitel ei ole võimalik LUBADA laulda meeskooris. Mistahes sopranil on võimalik laulda soolot, laulda naiskooris, laulda segakooris, aga MITTE meeskooris. See ei ole füüsiliselt ja objektiivselt võimalik.

Ja samamoodi ei ole võimalik samasoolistel paaridel osaleda abieluinstitutsioonis. Nad saavad takistamatult ja vabalt koos elada, registreerida oma kooselu, vormistada kooselulisi õigusi-kohustusi notari juures jms.

Sarnaselt Rahvusmeeskoori näitele taotletakse praegu abielu ümberkujundamist mingiks muuks institutsiooniks, ehk – abielu likvideerimist. Et uut institutsiooni soovitakse nimetada endiselt abieluks – see on sama tragikoomiline, nagu altide ja sopranitega muusikakollektiivi nimetamine endiselt meeskooriks.

Eriliselt veider on selliste soovide ja taotluste täielik põhjendamatus. Miks peaksid mõned lauluhuvilised neiud tahtma laulda meeskooris? Miks neid ei rahulda laulmine naiskooris? Või kui on soov musitseerida koos meeshäältega, siis miks mitte segakooris? Miks suruda ennast meeskoori, kui on selge, et sinna pääsemise korral oleks tegemist juba segakooriga, mis nö inertsist kannab naeruväärselt meeskoori nime?

Miks peaksid samasoolised paarid tahtma ühineda institutsiooniga, mis oma olemuselt on naise ja mehe liit? Ja kui see põhimõtteline olemus ümber kujundada, siis tegemist ei ole enam sama institutsiooniga. Ükskõik, kuidas seda siis ka ei nimetataks, see EI OLE enam abielu. Ja kui leidub inimesi, kes sellise uue institutsiooniga liituda soovivad – miks siis sellist institutsiooni ei võiks/saaks neile luua? Miks on vaja abielu likvideerida?

Priit Tali