Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veiko Vihuri: president peaks nii peretoetuste äravõtmisele kui maksutõusudele ja abielulörtsimisele käe ette panema, mitte näppu viibutama

-
15.06.2023
Alar Karis
© UU

Vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri ütleb sotsiaalmeediapostituses, et presidendi katse võrdsustada valijaid petnud koalitsiooni ja toda takistavat opositsiooni on vale.

“Loen lehest juttu, et president noomib tülitsejaid Riigikogus. Kuid probleem ei ole ju selles, et pahatahtlik lapsik opositsioon kiusab koalitsiooni ega lase Kaja Kallasel valitsema hakata. Ja et koalitsioon võiks oma otsuseid paremini põhjendada.

Probleem on selles, et valijaid peteti ja võimule saades hakati ellu viima poliitikat, mille teostamiseks valijate mandaati ei küsitud ega saadud.

See asjaolu diskvalifitseerib ainult ühe osapoole – nimelt praeguse koalitsiooni. Opositsiooni ülesanne ongi valemängijatele vastu astuda ja mitte lasta ellu viia poliitikat, mida ei lubatud, aga võimule saades tahetakse teha.

Peretoetuste osas on asi eriti näotu – paar kuud enne valimisi üksmeelselt antud toetused võetakse esimese asjana pärast valimisi ära.

Siin ei saa piirduda presidentliku näpuviibutusega “palun katsuge oma otsuseid paremini põhjendada”. President peaks nii peretoetuste äravõtmisele kui maksutõusudele ja abielulörtsimisele käe ette panema, mitte näppu viibutama.”