Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Opositsioon võitleb selle eest, et lükata valetajate koalitsiooni laastavad otsused tulevikku või need sootuks peatada

-
15.06.2023
Siim Pohlak
© UU

Riigikogus toimus kolmapäevast neljapäevani taas mammutistung, millel Reformierakonna, Eesti 200 ja sotside koalitsioon püüdis läbi suruda Eesti riiki ja ühiskonda laastavaid seadusi, opositsioon eesotsas EKRE-ga aga nende vastuvõtmist blokeerida.

Koalitsioonil õnnestus oma enamuse ja opositsiooni tegevuse jõulise takistamisega Riigikogu juhtpuldist läbi suruda Nursipalu laskeala kiirendatud laiendamine ja lastetoetuste kärpimine, kuid viis valitsuse hävituslikku eelnõud on takerdunud ja see sunnib valetajate koalitsiooni tegema uusi erakorralisi istungeid, paljud asjad aga võivad lükkuda sügisesse, järgmisele istungjärgule.

Opositsiooni eesmärk on teha nii, et kolme võimupartei Eesti riigi eksisteerimist ohtu seadvad eelnõud kas kukuksid menetlusest välja või lükkuks nende vastuvõtmine võimalikult kaugele tulevikku. Selline valetav valitsus ei saa pikalt võimule jääda ja kui EKRE on taas valitsuses, siis keeratakse juba vastuvõetud hävituslikud seadused tagasi.

Parlamendis toimub praegu võitlus valitsuse laastava poliitika vastu, kus opositsioon kasutab ära kõik võimalused, et see puudutaks ühiskonda võimalikult vähe. Sest suurperedelt raha äravõtmine, traditsioonilise perekonna hävitamine, sõnavabaduse piiramine ja muud valitsuse plaanid lammutavad selle riigi, mis loodi 1918. ja taastati 1991. aastal.

Kui Riigikogu võimukoalitsioon oleks oma enamuse saanud ausa poliitilise võitlusega, poleks obstruktsioon võib-olla õigustatud, kuid kuna Reformierakond, Eesti 200 ja sotsid petsid valijaid, hoidudes valimiskampaanias näiteks maksutõusudest sootuks rääkimast, aga võimule saades tahavad need ära teha, siis on opositsioonil lausa kohustus petturid peatada.

Uued Uudised