Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE pärib Kaja Kallaselt aru: kas peaministril on ettekujutus Eesti maapiirkonnas elava keskmise lasterikka pere ühe kuu eelarvest?

-
15.06.2023
Kui Kaja Kallas avab suu, siis ta valetab.
© UU

EKRE fraktsioon esitas peaminister Kaja Kallasele arupärimise, et uurida, kuidas on valitsus on end ette valmistanud peretoetuste vähendamise kahjulikeks tagajärgedeks.

Arupärimise üle andnud Riigikogu liikme Siim Pohlaku sõnul satuvad suurperede toetuste kärpimise tõttu raskustesse paljud Eesti paljulapselised pered.

„Tegemist on enneolematu laste- ja peretoetuste vähendamisega, mida Eesti taasiseseisvumisest alates nähtud ei ole. Arvestades Eesti majanduse järjest halvenevat seisu, jätkuvat hinnatõusu ja perede kasvavaid kulusid on peretoetuste vähendamisel rasked tagajärjed. Suurperedel on toimetulek juba praegu keeruline ja toetuste vähendamine lööb lasterikkaid peresid valusalt,“ ütles Siim Pohlak.

EKRE küsib peaministrilt, kuidas on valitsusel plaanis tegeleda peretoetuste vähendamise tagajärgedega, kas lasterikkad pered suunatakse sotsiaalabi järjekorda või on kavas võtta vastu mingeid uusi toetusmeetmeid.

„Kas ja kui paljude lasterikaste perede või nende esindusorganisatsioonidega on peaminister peale valimisi kohtunud ja nendega arutanud peretoetuste vähendamise tagajärgi ja mõjusid? Kuidas kavatseb valitsus tekkinud olukorras lähtuda põhiseaduse §28-st, mis ütleb, et lasterikkad pered on riigi ja kohalike omavalitsuste erilise hoole all?“ seisab arupärimises.

Samuti soovib EKRE teada, kas peaministril on ülevaade või vähemalt ettekujutus mõne Eesti maapiirkonnas elava keskmise lasterikka pere ühe kuu eelarvest, ja juhul, kui teadmine suurperede keskmistest kuludest-tuludest on, siis milliseid kulusid soovitab peaminister selliste perede vanematel esmajärgus vähendama asuda.