Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Varro Vooglaid: koalitsioon tahab kõik oma suuremad sigadused enne suvepuhkust läbi rammida, parlamentarismist on järel ainult räbalad

-
16.06.2023
EKRE fraktsioon võitleb viimseni.
© UU

Neljapäeval kell 13.00 lõpetasime 23 tundi (koos valitsuse infotunniga 25 tundi) väldanud istungid Riigikogu suures saalis ja ühes sellega ka Riigikogu kevadise korralise istungjärgu. Ei olnud just kerge, aga ei pidanudki kerge olema – fakt on see, et koalitsioonil ka ei olnud kerge.

Kuni koalitsioon sisulise kompromissi leidmiseks valmidust ei näita, jätkame esmaspäevaks kokku kutsutud erakorralisel istungil samas vaimus. Kolleegide valmidus selle nimel pingutada ja kannatada on lugupidamist vääriv.

Kui koalitsioon tahab tingimata kõik oma suuremad sigadused (8 eelnõud seotud valitsuse usaldusküsimusega, sh nn homoabielu seadustamine) enne suvele minekut läbi rammida, siis vähemalt kannatagu seda tehes. Päris kurjaks läheb aga asi siis, kui opositsiooni õiguste mahasurumisega püütakse veelgi kaugemale minna, mh saadikutelt kõnelemise võimalust võttes, et oma plaanide realiseerimine oleks lihtsam. Juba üritatigi. Seda soovitan tõesti mitte teha, sest demokraatiast ja parlamentarismist on nii ehk naa järel vaid räbalad ning pinged on läinud üliteravaks.

Mis sügisel peaks saama, seda ei kujuta ma üldse ette, sest Riigikogu töökava on kevadisel istungärgul opositsiooni poolt esitatud eelnõudest ja arupärimistest totaalselt umbes. Ju peab valitsus jätkama kõigi seaduseelnõude sidumist usaldusküsimusega. See ei saa aga kaua kesta, sest siis on kõigile nii kodumaal kui ka maailmas täiesti ilmne, et parlamendil puudub Eestis igasugune mõte.”

Varro Vooglaid, EKRE fraktsioon