Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Heino Harju: ajupesu contra reaalained

-
16.06.2023
Hiina lastel pestakse ajusid, sama teed on minemas “uusväärtuslik” Eesti.
© Scanpix

Meie – vabandust, nende – haridusminister Kristina Kallas ei oska selgitada, miks matemaatika eksami tulemused olid sellised, nagu nad olid. Tulgem talle appi.

Inimese aju on tervik. Kui ajutegevus peaks „kahestuma“ kui isiksus peaks kahestuma, siis on see juba tõsine meditsiiniline probleem.

Seda teati juba „nõuka ajal“. Seetõttu oli ülikoolides reaalainete tudengitele lubatud palju suurem mõttevabadus, isegi mõningane kommunismi-sotsialismi kritiseerimine, kui humanitaaridele. Sest reaalainete õppurid-lõpetajad viisid edasi riigi tehnikat ja teadust. Kui nende ajud oleks läbi loputatud, oleks  teadus ja inseneeria kängunud. Humanitaaride mõtteviisi kammitsemine oli ohutum ja seda ka tehti.

Tean, mida räägin, sest olin sel ajal reaalainete tudeng ja nägin-kogesin seda ise.

See kõik aga ei päästnud olukorda, sest varasemate kooliastmete ajupesu ja kallutatus olid oma töö teinud ning enamiku ülikoolidesse astujate mõttevabadus oli juba „välja ravitud“.

Millega see tollal lõppes, on meile kõigile teada – NSVL teadus ja tehnika kängusid ning riik läks sinna, kuhu ta läks.

Vanarahvas teadis, et tark õpib teiste vigadest, loll ei õpi omadestki. Matemaatika eksamite tulemused näitavad, kuhupoole Eesti teel on. Sinnasamasse, kuhu läks NSVL.

Seisame teelahkmel – kas minna soosantide ülistamise, koolidesse viidava vikerkaarelise ajupesu jm. taolise teed, NSVL teed.  Või keelata koolides sodomiitlik (selle Piibellikus tähenduses) ajupesu ja valida mõttevabaduse tee.

Tee, kus reaalained on taas au sees ja matemaatika eksamite tulemused normaalsed.

Tõsi küll, on ka kolmas tee – pea liiva alla peitmine ning reaalainete lati maa alla langetamine. Ka selline tendents on juba ilmnema hakanud. Ning ka selle tee lõpp on lihtsalt ette arvatav.

Millise tee valite, tänased koalitsioonipartnerid ja Kristina Kallas? Kas õpite teiste vigadest või …?

Heino Harju,

EKRE Tartu linna ringkonna juhatuse liige