Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kõige hullem woke-lugu, mida eales on nähtud!” Kultuurisõjas poole valinud Bank of America kahjustab tahtlikult USA majandust

-
16.06.2023
Punane võukpank.
© Scanpix

Fox Business saatejuht Larry Kudlow rääkis hiljutises WABC raadiosaates, kuidas pankade keskkonnaalaste, sotsiaalsete ja äriühingu üldjuhtimise ehk ESG agenda pöördub lõpuks nende enda klientuuri vastu. Breitbarti majandustoimetaja John Carney’ga peetud raadiovestluses arutleti Bank of UnAmerica reklaamikampaania üle, mille eestvedajaks on Consumers’ Researchi nimeline huvigrupp ja mis paljastab Bank of America ESG agendaga seotud probleeme.

„Tegemist on kõige hullema woke looga, mida ma iial olen näinud,“ ütles Kudlow. „Tegemist on USA umbes suuruselt teise pangaga, kes jälgib inimeste oste, süsinikujalajälge, rahastab aborte, ründab inimestele põhiseadusega antud relvakandmisõigust ja surub peale ESG meetmeid põhimõtteliselt selleks, et lõigata isikud ja ettevõtted ära võimalusest kasutada kõige põhilisemaid pangateenuseid.“

Carney sõnul peab Bank of America oma tegevust osakeseks panga ühiskondlikest kohustustest, seda eriti seoses keskkonnateemadega. Panga eelmise aasta septembris ilmunud raportist ilmnes, et pank ei jälgi mitte ainult omaenda süsinikuemissiooni koguseid, vaid teeb seda ka oma suurklientide, eriti auto- ja energiatööstusettevõtete puhul.

„Bank of America näeb seda nii, et tegemist on emissioonidega, mida nemad finantseerivad. Ja nad tahavad neid vähendada järgmise paari aastakümne jooksul nullini,“ ütles Carney. „Nende keelekasutus on orvwellik. Nad ütlevad, et tahavad inspireerida ja võimaldada klientidele selle [nullemissiooni] tegemist. Aga loomulikult, kui riigi suuruselt teine pank ütleb sulle, et nad jälgivad sinu emissioonikoguseid, siis mis juhtub? See tähendab, et sa ütled, okei, mul on lihtsam saada rahastust, kui ma vähendan emissioonikoguseid. Ja ausalt öeldes peaks selline asi tegema väga murelikuks inimesi nagu sina ja mina, kes usuvad, et tegelikult tuleks meil Ameerika energiasuutlikkus täielikult vabaks lasta. Aga kui meil on selline pank nagu Bank of America, kes ütleb, et nemad sellega kaasa ei tule, siis ei ole väga abi sellest, et meile antakse tegutsemisluba, sest meil ei ole võimalik saada rahastust nafta puurimise või maagaasi maapõuest kätte saamiseks vajaliku infrastruktuuri ehitamiseks,“ lisas Carney.

Consumer’s Researchi telekampaanias tuuakse välja ka kahjulik mõju, mida panga selline poliitika avaldab Ameerika energiavarudele. Bank of America „mitme miljardi dollariga rahastatud lobitöö aitab kaasa USA majanduse stagneerumisele ja kahjustab kodumaist energiatootmist ÜRO kliimakartelli ehk Net Zero Alliance’i käsul,“ selgitas Consumers’ Research tegevdirektor Will Hild.

Carney avaldas toetust Consumers’ Researchi püüdlustele juhtida tähelepanu ESG agenda probleemidele ja viitas ka paradoksile, kuidas woke korporatsioonid nagu Bank of America ei näe enam vaeva mitte oma klientide vajaduste rahuldamisega, vaid hoopis neile ettekirjutuste tegemisega. Tema sõnul laieneb panga woke-poliitika ka sellistele ühiskondlikele probleemidele nagu abort, kuna Bank of America toetab näiteks abordiga seotud sõidukulusid töötajatele, kes elavad osariikides, kus abort ei ole lubatud kuni lapse sünnihetkeni.

Kudlow tõi omakorda välja Bank of America nn mitmekesisuse, võrdsuse ja kaasamise koolitused oma töötajatele, milles räägitakse, et USA on rassistlik riik, mis on ehitatud valgete ülemvõimule. „Tegemist oleks justkui mingi kommunistliku haridusprogrammiga,“ lisas Carney.

Carney sõnul on kogu selle loo juures kõige murettekitavam asjaolu, et Bank of America on valinud kultuurisõjas selgelt poole. „Üks nimetatud asjadest oleks juba piisavalt halb, ent kõik need asjad kokku on tõeliselt murettekitav, sest paistab, et Bank of America on valinud kultuurisõjas selgelt poole.“

Allikas: Breitbart News