Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKRIITIKLA: Eesti oleks lahe koht, kui neid eestlasi ees ei oleks. Lõunaeestlane: Eesti valitsus on petturite jõuk. Eesti haridusminister on harimatu. Idel Jakobson, Putin, Zelenski, Kaalep ja olematu juudiküsimus Eestis

-
17.06.2023
Pastlad ja kannel: eestlastele lubatud mudelid

Vanasti oli üks hea nali: kui külalised jäid majja liiga kauaks, siis öeldi – kallid külalised, kas pererahvas ei ole teid veel ära tüüdanud?

Meil oleks see täna karistatav sallimatus, sest siia tulnud võõrad on võrreldes kohalikega eelisseisuses: nendega tuleb suhelda mõnes nendele arusaadavas võõrkeeles, nad saavad sageli mitte töötades toetusi, ka paljudele kohalikele kättesaamatut arstiabi, prii kortereid jne. Sealjuures kurdavad mõned, et siin on ikka rassism, neid ei sallita, neid vaadatakse vale pilguga või siis üldse ei vaadata, nendel on siin paha, meie riik on mäda, palju kahvanägusid, meie keel vastik ja meie toidud ajavad öökima.

Postimees avaldas just väga iselomuliku loo „KUMMALINE ETTEHEIDE / Eestis elavad välismaalased: „Kui teed toitu, pane aken kinni!

Rahvusleht sörgib nagu alati sabas sotsiaalmeedial: „Facebooki grupis, kuhu on kogunenud Eestis elavad välismaalased, käib äge arutelu teemal, kas toitu on sünnis valmistada lahtise aknaga või mitte. „Kui kokkad, siis palun hoia aken kinni, sest muidu tuleb hais minu korterisse!“ kirjutab Mustamäel elav välismaalane.“

Kui eestlastest loodusesõbrad päästavad kevadeti konnasid, siis mõnest riigist siia tulnud isikud neid õgivad. Mind ka näiteks ärritab avalikes kohtades vali võõrkeelne jutt, aga ma ju ei tule ütlema. Et ei kannata ühistranspordis teie kanepilõhna. Mulle ei sobi, et musta looritatud naised ehmatavad meie lapsi ja koduloomi. Ja et te nõuate meie koolidesse oma halal pühvlisõõrmeid.

Aga ma ei ütle midagi, sest olen salliv ja seepärast surengi esimesena välja. Nemad aga on sallimatud ja jultunud, ja seetõttu jäävadki lõpuks peale. Sallivad on nii metsas kui ka ühiskonnadžunglis saak ja söök.

Lohutab vaid see, et siis teevad nad otsa peale igasugusele oravandusele, pedendusele ja tõmmatakse sõjaprintsessile silmaaukudega kott pähe ja tropp suhu.

+ + + + + + +

Lõunaeestlane.ee hoiatab – „Ettevaatust: petturid tegutsevad, juba nagu Eesti valitsus“.

Leht kirjutab: „Liikvele on läinud petturid, kes saadavad SMS-sõnumeid LHV panga nimel. Sõnumis on märgitud, et LHV rakendus aegub ja uuenduse jaoks tuleb klikkida lingil. Lingil klikkides satutakse panga libalehele, mille kaudu on võimalik päris konto tühjaks teha. Petturite tegevus sarnaneb Eesti valitsusega. Petturi vargus on aga ühekordne, valitsus käitub julmemalt, paneb igale tehingule lisamaksu peale.“

On muidugi veel mõned erinevused: esiteks on tegemist ausal teel tekkinud petturitega, kes ongi petturid ja ei etenda oma kuritegeliku tegevuse alustamiseks mingeid valelikke valimiskampaaniaid, infooperatsioone peavoolumeedias, e-valimisi ja muud jälkust. Ausal ja loomulikul teel tekkinud petturid ei ürita teilt väljapressitud rahaga teie lastele pederastiat õpetada ja ei anna seda raha paljaperseliste babuiinide paraadide korraldamiseks.

Internetipetturid võtavad sinult kõigest raha, valitsus aga lapsed, keele, riigi ja elumõtte. Internetikelmid on võrreldes praeguse koalitsiooniga sümpaatsed inimesed, nad ei taha su ahju ära lõhkuda ja pereautot seisma panna, seda enam et nende lõustu ei pea me kogu aeg oma raha eest nägema.

+ + + + + + +

Õhtuleht rabas pealkirjaga „Kristina Kallas: „Meil on vaja need inimesed eestlaste hulka integreerida, kes tahavad eestlasteks saada“.

„Ma olen ise kogenud, et kui sa ei ole nii-öelda sajaprotsendiliselt eestlasena sündinud, kui sul on natukenegi mingit teist verd, siis sa aeg-ajalt satud olukordadesse, kus sind tõrjutakse eestlaste seltskonnast, öeldakse: „Aga sa ei ole õige eestlane!“,“ jutustab Kristina Kallas, haridus- ja teadusminister. „Ma olen paljude siinsete venelaste puhul näinud, et nad tahavad ennast eestlasena defineerida, aga neile öeldakse, et oot-oot-oot, miks su eesnimi Igor on?“ pajatab minister Kristina Kallas.

Kõigepealt võiks jätta rahule sellised lugupeetud inimesed, nagu Igor Gräzin ja Igor Garšnek. Tunnen mõlemat ja pole nende käest küsinud, miks nad Igorid on. Ka nemad ei ole küsinud, miks ma Ivan olen.

See Kristina Kallas on nii fantaasiavaene, et ei saanud rahule jätta ka oma parteikaaslase Igor Taro nime, mis ei ole ju eriti seltsimehelik. Kas on mingi probleem, et muud nime pähe ei karanud?

Loomulikult ei saanudki haridusminister teada seda, et Igori nimel on iidsed skandinaavia juured, kuna see põlvneb nimest Yngvarr (Ingvarr). Selle nime tõid Kiievi Venemaale veel viikingid.

Veel ühe versiooni kohaselt on Igori nimi keldi päritolu ja moodustatud nimedest Iger, Inger, Ingar, Ingereld, Ingerard. Aga folklorist ja kaabu Igor Tõnurist oli kahtlemata eestlane, ja ainult ühel ühe „i“-ga Kristinal oleks tulnud pähe mõte küsida, mis rahvusest tema on.

Ja miks see KK nr. 3 tahab mingid inimesed eestlasteks teha? Et ka nendele jääksid ainult pastlad ja kannel? Mis see eestlus tema asi on? Urmas Sutrop avaldas EPL-is 8. jaanuaril 2019. aastal loo „Eesti 200 ja Kristina Kallas tahavad konstrueerida uut eestlust, kus ajaloolisel eestlaskonnal ega rahvusel ei ole mingit kohta“. Soovitan lugeda.

Praeguse haridusministri probleem on tema hämmastavas harimatuses – ta ei ole oma ei vene ega ka eesti kultuuris. Hiljuti väitis ta intervjuus vene Postimehele, et „mentaliteet“ on vene sõna. Seepärast võttiski ta nõunikuks algharidusega pedeaktivisti, et tema taustal targem tunduda.

Selline integreerib kindlasti ka käo tüügassigadesse.

+ + + + + + +

Ja lõpetuseks jälle see „keeruline juudiküsimus“. Delfi vahendab: „Vene-juudi päritolu USA politoloog Dmitri Simes ütles reedel Peterburi majandusfoorumi plenaaristungil, et Lääs ei mõista, kuidas saab Venemaa süüdistada ukrainlasi natsismis, kui Ukraina presidendiks valiti juut. Talle andis vastuse kohapeal viibinud president Vladimir Putin. „Mul on lapsepõlvest saati palju juudi sõpru,“ alustas Putin. „Räägitakse, et Zelenskõi pole üldse juut. Ta on juudi rahva häbiplekk.“

Putin pidas ilmselt silmas esmajärjekorras oma juudist sõpra, verist sõjakurjategijat Jevgeni Prigožinit. Ja sel Putinil pole üldse loogikat: kui Zelenski „pole üldse juut“, siis kuidas saab ta „juudi rahva häbiplekk“ olla?

Jääb oodata Ruuben Kaalepiga rasket võitlust pidava siinse „juudi kogukonna“ juhi Alla Jakobsoni resoluutset avaldust Zelenski kaitseks ja Prigožini hukkamõistu. Aga miski ütleb mulle, et seda ei tule. Pole ju hukka mõistetud ei Babi Jari pommitamist ega vene välisministri Lavrovi korduvaid antisemiitlikke avaldusi. Ei ole ka Venemaa saatkonna sõja vastu protestima mindud.

Äkki ei esindagi Jakobson juute. Nii vähe neid siin Eestis nüüd ka ei ela.

Ivan Makarov