Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kalle Grünthal: sotsiaalministeerium on nõus eesti rahva mürgitamisega

-
17.06.2023
Kalle Grünthal
© UU

Eile ilmus BNS-is tagasihoidlik siseuudis, mida minu andmetel ei kajastanud ükski muu meediaväljaanne.

Nimelt teatas Sotsiaalministeerium, et ta ei toeta Riigikogu liikme Kalle Grünthali algatatud ravimiseaduse muutmise eelnõud, millega Eestis keelustatakse ravimite, sealhulgas koroonaviiruse ennetamiseks mõeldud vaktsiinide müük ja kasutamine, mille kohta ei ole läbi viidud genotoksilisuse ega kartsinogeensuse uuringuid.

Sotsiaalministeerium ei toeta eelnõu, sest kõigi ravimite, sealhulgas vaktsiinide müügiloa saamiseks, ei ole genotoksilisuse ja kartsinogeensuse uuringud nõutavad ning samuti on eelnõus esitatud ettepanek vastuolus Euroopa Liidu õigusega.

„Eesti ei saa keelata riigisisese seadusega Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrust, milles sätestatakse liidu kord inimtervishoius kasutatavate ravimite müügilubade andmise ja järelevalve kohta ning millega alustatakse Euroopa Ravimiameti alusel väljastatud müügiloaga ravimi turustamist Eestis,” märkis sotsiaalministeerium.

Mida sellest järeldada?

Kuigi minu poolt esitatud eelnõu eesmärgiks on kaitsta inimesi võimaliku geneetikat ja vähki tekitavate tagajärgede eest ning puudutab ainult ravimeid, mida kasutatakse koroonaviirushaiguse-19 ennetamiseks, on Sotsiaalministeerium arvamusel, et inimeste tervis selles küsimuses ei ole oluline.

Seega oleme jätkuvalt sunnitud lugema ajalehtedest uudiseid, kus jälle ja jälle on mõni tuntud inimene on „OOTAMATU TERVISERIKKE“ tõttu siit ilmast lahkunud.

Teiseks oluliseks ja märgilise tähendusega küsimuseks on asjaolu, et ministeeriumi hinnangul ei saa Eesti keelata riigisisese seadusega Euroopa Liidu poolt kehtestatud määrust.

Mida sellest seisukohast järeldada?

Selline Sotsiaalministeeriumi seisukoht räägib kõige selgemas keeles, et Eesti ei ole enam iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas, vaid võimu kehtestajaks on hoopis Euroopa Liit.

Kalle Grünthal, EKRE Riigikogu saadik