Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Siim Pohlak Riigikogus: homoabielu seadustamine nõrgestab, lõhub ja lõhestab ühiskonda

-
20.06.2023
Siim Pohlak Riigikogus
© UU

Selle asemel, et pingutada iga päev selle nimel, et põhiseaduse preambulis toodud eesti rahvuse, keele ja kultuuri läbi aegade säilimine oleks tagatud, tegeldakse valitsuses asendustegevustega, mis pikas perspektiivis viivad meid põhiseaduses sätestatust hoopis eemale, ütles EKRE fraktsiooni aseesimees Siim Pohlak homoabielu seadustamise eelnõu arutelul.

Siim Pohlaku kõne Riigikogus 20. juunil 2023

Viimased 24 tundi on olnud Eesti rahva jaoks kurb ööpäev. Demokraatlikke protsesse eirates on valitsuse usaldushääletusega vastu võetud üksteise järel eelnõusid, mis lõhuvad meie majandust, ajavad pankrotti ettevõtteid ja halvendavad eestlaste elukvaliteeti.

Ühesõnaga, süle ja seljaga lühinägelikke ja korralikult läbi kaalumata otsuseid, mille tagajärgi me hakkame tulevikus nägema. Homoabielu seadustav eelnõu on järgmine selles reas, sel korral majanduse asemel ühiskonda lõhkuv ja lõhestav, ühiskonnale vägivaldselt globalistlik-marksistlikke väärtusi peale suruv.

Niivõrd kaaluka muudatuse elluviimine, nagu homoabielu seadustamine on, eeldab kindlasti ka selle ühiskonna arvamuse küsimust, mille kallal sellist protsessi ellu soovitakse viia. Kõik see liberaalide jutt ühiskonna heakskiidust homoabielule on ebausutav ja tühi, kui valitsus ei julge isegi küsida rahva arvamust, ei julge läbi viia abielu referendumit.

Vastupidi, Eesti ajaloo kõige pöörasem, Eesti ajaloo kõige räpasem obstruktsioon viidi läbi 2021. aasta alguses kahe tänase koalitsioonierakonna poolt just nimelt selleks, et hoida ära rahva tegeliku seisukoha väljaselgitamine antud küsimuses. Ja nüüd tullakse argpükslikult valitsuse usaldushääletuse vormis, et tasalülitada debatt ja suruda Eesti ühiskonnale peale looduse loogikaga vastuolus olevaid väärtusi.

Käesolev eelnõu esindab globalistlikku, täpsem oleks öelda isegi, korporatiiv-marksistlikku agendat, mille eesmärgiks on lammutada ja kaotada inimese identiteedi ja tasakaalus ühiskonna jaoks olulised nähtused, nagu rahvus, keel, kultuur, perekond, mehelikkus ja naiselikkus, ema ja isa, traditsioonid, ajalugu ja kombed. Lõhkuda kõik see.

Ja kõige eelnimetatu lõhkumise ja väänamise paratamatuks tulemuseks on nõrk juurtetu, pidevas identiteedikriisis ja segaduses inimmass, mille liikmed ei tea isegi, kes nad täpselt on, kas nad on mehed ja naised, poisid ja tüdrukud või midagi muud, ja kus indiviid hindab oma väärtust eelkõige selle järgi, mida ta suudab tarbida või milliste moevooludega kaasa lohiseb.

Kokkuvõtteks, see on ühiskonna nõrgendamise eelnõu, lõhkumise ja lõhestamise eelnõu. Selle asemel, et tegeleda päriselt Eesti riigile ja rahvale oluliste asjadega, pingutada iga päev selle nimel, et põhiseaduse preambulis toodud eesti rahvuse, keele ja kultuuri läbi aegade säilimine oleks tagatud, selle asemel tegeldakse valitsuses asendustegevustega, mis pikas perspektiivis viivad meid hoopis eemale Eesti põhiseaduse preambulis toodud mõttest.

Häbiväärne, lühinägelik ja argpükslik käitumine tänase valitsuse poolt. Häbi, häbi, häbi!