Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Anti Poolamets: valitsus ei julgenud homoabielude teemat referendumile panna

-
21.06.2023
ANTI POOLAMETS

Homoabielude läbisurumine avab Pandora laeka põhiseaduse edasiseks moonutamiseks. Selle pretsedendi alusel saab juba järgmisi paragrahve väänata. Põhiseaduse Assambleel ei olnud keegi homoabieludest kuulnudki, aga täna kuulutatakse meelevaldselt, et põhiseaduses kaitse alla võetud perekond tähendab ka homoabielu.

Konservatiivid ennustasid varakult, et järgmisena hakatakse vihakõneseaduse sildi all piirama sõnavabadust. Õiguskomisjoni esimees Eduard Odinets ähvardaski Riigikogu istungil, et sügisel hakatakse homoabielude kriitikuid korrale kutsuma.
Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid on aastate jooksul teinud kõik endast oleneva, et abielu mõiste üle ei saaks otsustada referendumil. 2020. aastal korraldati tuhandete muudatusettepanekutega obstruktsioon, mille puhul ei kohkutud tagasi isegi Venemaaga liitumise ettepanekutest ning koosolekute füüsilisest takistamisest. Signe Riisalo kinnitas, et praegune valitsus isegi ei arutanud referendumi korraldamise võimalust ning homoabielusid ei tohigi referendumile panna.
Ometi on mitmed Euroopa Liidu liikmesriigid seda teinud, mistõttu on Riisalo väide juriidilise aluseta. Mõnes riigis on valijad homoabielusid toetanud, mõnes mitte. Eesti ühiskonnas tekitatud suurt vastasseisu saaks samuti lahendada rahvahääletuse abil.
Ootamatu homoabielude seadustamine süvendab veelgi valetajate valitsuse kuvandit. Kaja Kallas ütles 2020. aastal ühemõtteliselt: “Seega on selle küsimuse rahvahääletusele panemine täiesti mõttetu, sest ma ei tea Eestis ühtegi poliitilist jõudu, mis sooviks abielu määratlust muuta. Abielu institutsioon ei ole Eestis rünnaku all.”
See osutus suureks valeks, nagu valetamine maksutõusude kohta.

 

Anti Poolamets, Riigikogu liige (EKRE)