Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Parlamendiliikmetest tahetakse laulupeoks koor kokku panna

-
22.06.2023
EKRE segakoor

Kuna Eesti 200-l ei tule poliitika tegemine hästi välja, siis püüavad nad teistmoodi jala maha panna.

Nimelt soovib selles nimekirjas parlamenti väitud dirigent Kadri Tali koos aastakümnete eest „Põhjamaa“ lauluga lapstäheks tõusnud Toomas Uiboga panna kokku Riigikogu koosseisuga segakoori, millega osaleda 2025. aasta üldlaulupeol.

Riigikogus pole enam kuigi palju punkareid, kes võiksid laulda punk laulupeol, mille kunagi kutsus ellu Üllar Saaremäe.

Samas on seal saalitäis kloune, kui uskuda peaminister Kaja Kallast. Ent tuginedes praktikale, ei saa Kallast milleski uskuda. Ja kas klounid ka laulda mõistavad, on iseasi.  Kallas ise sobiks esinema kinnise suuga laulupeole, kus tuleks piirduda lugemisega huultelt.

Uustakse siiski, et vajaminevad paarkümmend inimest saadakse Toompea lossi peale kokku, kui ka mõni minister ja kantseleitöötaja kaasa haaratakse. Ministritega on küll see häda, et nad kipuvad noodist mööda laulma, vähemalt opositsioonihäältega ei kipu hääled kokku minema.

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Henn Põlluaas ütles, et rahvuskonservatiivid lööksid küll kaasa, kui selline laulukoor kokku kutsutaks. Põlluaas ise on juba neljandat põlve laulupeol osalenud koorilaulja, poeg Johannes on tema peres suisa viies laulupeol osalenud põlvkond.

Mõistagi laulaks EKRE kõik teised üle, sest tõsi on see, et Eestis on üks erakond, kel on oma segakoor. Selleks erakonnaks on mõistagi Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Koor astus üles viimati paari nädala eest Pärnu kontserdimajas erakonna kongressil.