Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Veiko Vihuri: president võiks ausalt tunnistada, et abielu väärastamise seadus oli neile ideoloogiliselt vajalik

-
28.06.2023
Homode oma president.
© UU

Vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri ütleb oma sotsiaalmeediapostituses, et president Alar Karis võiks hämamise asemel tunnistada – homoseadus oli vajalik ideoloogiliselt.

 

“Alar Karis kuulutas välja teiste seas ka abielu väärastamise seaduse, öeldes kommentaariks: “Sellised keerulised valikud peabki langetama parlament”.

Parlament ei langetanud siin mingit otsust ega valikut – homoabielu seadustamine otsustati (ilma valijate mandaadita) kolme praeguse võimuerakonna juhtide tasandil, kirjutati koalitsioonileppesse ning suruti kalapilgul läbi, võtmata arvesse vastuväiteid ja vilistades arutelule, mille tulemus poleks ette ära määratud. Riigikogu lihtsalt vormistas otsuse, mis oli talle ette antud ja pealegi seotud valitsuse usaldamisega.

Seega hämab Karis nii et suu suitseb. Ja kuulutab välja ühiskonda lõhestava seaduse, mis on pealegi vastuolus põhiseadusega. Mitte et ma oleks oodanud, et Karis teisiti käitunuks, aga vähemasti öelgu siis ausalt, et see seadus on ideoloogiliselt vajalik ja seisab kõrgemal Eesti põhiseadusest ja õigusruumist ning tavapärastest poliitilistest protseduuridest.”