Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

See ei tähenda Euroopale head: Suure Lähtestamise arhitekt Klaus Schwab tunnustas Hiina kommunistlikku partei saavutusi

-
28.06.2023
Klaus Schwab ja Li Qiang
© Scanpix

Hiinas Tianjinis toimuval Maailma Majandusfoorumi (WEF) nn suvefoorumil (Summer Davos) kiitis WEFi asutaja ja eestvedaja, nn Suure Lähtestamise arhitekt Klaus Schwab taas kommunistlikku Hiinat selle „saavutuste“ eest.

 

Schwab tunnustas oma avakõnes sõbralikult ka Hiina teist meest, üritusel isiklikult kohal viibinud peaminister Li Qiangi, vahendab Life Site News.

„Soovime innukalt õppida teie nägemusest Hiina ja maailma kohta,“ ütles Schwab. „Peaminister Li on Hiina Rahvavabariigi kaheksas peaminister ja Hiina Kommunistliku Partei poliitbüroo alalise komitee liige.

Peaminister Li asus ametisse selle aasta märtsis Hiina riikliku rahvakongressi toetusel kriitilisel hetkel, mil Hiina kehtestas uued COVIDi kontrollmeetmed ja alustas majanduse, sotsiaalse dünaamilisuse ja rahvusvahelise koostöö hoogustamist,“ lisas Schwab. Ta kiitis kommunistlikku riiki – nagu on teinud korduvalt ka varem – ja leidis, et Hiina on teinud imetlusväärseid edusamme majanduses, sotsiaalses arengus, diplomaatias ja paljudes teistes valdkondades.

Schwab lubas jätkata koostööd Hiinaga ja rõhutas, et üheskoos võideldakse ühiskonna killustumise vastu eesmärgiga seista tuleviku eest, kus „riigid peavad tegutsema ühiselt inimkonna kollektiivse hüvangu nimel“.

Schwabi poolt taevani kiidetud Hiina Kommunistliku Partei nägemus Hiina ja kogu maailma kohta seab kõige olulisemaks prioriteediks „turvalisuse“. Nii kinnitas ka WEFi avaüritusel esinenud Hiina peaminister Li Qiang. „Vastutust kandva suurriigina on Hiina seisnud kindlalt ajaloo õigel poolel ja inimkonna progressi kaitsel,“ väitis Li Qiang.

Hiina nn turvalise riigi oluliseks osaks on sotsiaalse krediidi süsteem, mille alusel karistatakse neid, kes partei meelest käituvad halvasti. Kasutades masside jälgimiseks näotuvastuskaameraid ja teisi biomeetrilisi isikutuvastussüsteeme, on Hiina loonud, nagu kirjutab rahvusvaheline ajakirjanike konsortsium, „orwelliku massjälgimissüsteemi ja ennetuspoliitika“. Lisaks kiusatakse Hiinas taga etnilisi ja usuvähemusi, nt uiguure ja katoliiklasi.

Li nimetas oma kõnes ka COVIDi kriisi, väites et see ei jää kindlasti viimaseks ülemaailmseks tervisekriisiks. Tema sõnul vajab maailm globaalset rahvatervise juhtimissüsteemi.

WEF tunnistas oma hiljutises aruandes, et digitaalse isikutunnistuse abil on tõepoolest võimalik identifitseerida, jälgida ja tagakiusata teatud isikuid või gruppe, kuid toetab siiski aktiivselt digi-ID ja digivaluuta laialdast kasutusele võtmist. Schwabile eeskujuks olevas kommunistlikus Hiinas on tagakiusamine digijälgimissüsteemide abil juba reaalsuseks saanud.