Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hea uudis Viinahauale: Star FM avas „uue“ raadiojaama, kus Puusepp hakkab mängima Anne Veskit

-
02.07.2023
“Anna Tõnisovna, see, et te olete vabaduses, pole mitte teie teene, vaid meie pooleli jäänud töö viga!”

Nõukogude satiiriklassikast jäi meelde üks vahva loosung „Uppujate päästmine on uppujate endi käte asi“ ehk enda teha. Nüüd on Eestis ka eesti rahvuse ja keele päästmine iga eestlase isiklik asi ja mure. Kui keegi tahab päästa, siis päästku, vähemalt seni, kuni selline päästmine ei ole viidud vihakõne seaduse mõne paragrahvi alla.

Vene Postimees avaldas paar päeva tagasi järjekordse loo sellest, kui jultunult käituvad eesti natsionalistid: Tartu Ülikooli kliinikumi arsti juurde läks patsient, kes oskab eesti keelt, aga põhimõtteliselt ei räägi, ja eestlasest medõde avaldas selle kohta oma täiesti õiglase arvamuse. Kohe nimetati eestlasi Postimehe kommentaariumis küll natsideks, küll suguorganiteks, küll talaapideks.

Aga too põhimõtteline patsient kordab lihtsalt vanglas istuva elupõlise estofoobi Seredenko ülbitsemist, kes eesti keele valdajana lasi endale riigi raha eest kohtuistungiteks tõlgid palgata (parandades vahetevahel tema arvates ebatäpset tõlget) ja talle tõlgiti ka sajad leheküljed protokolle, mis läks maksma tuhandeid eurosid. Ja tüüp on prii ülalpidamise peal ka.

Eestlaste pealinn on juba muutunud valdavalt muukeelseks linnaks, Narvas ei räägita riigikeelt ka võimuorganites mitte, Eestisse on toodud üle saja tuhande erineva meelsusega venekeelse immigrandi, eestikeelsele haridusele ülemineku sildi all võidakse likvideerida eesti kool (väikseimaid suletakse pidevalt), venekeelne meedia saab valitsuselt miljoneid, äsja avati üks uus venekeelne raadiojaam… Tekkib küsimus – mis komejanti meie valitsus siis etendab, ühest küljest sonides eestikeelsele haridusele üleminekust, ja teisest laiendades venekeelsete kanalite ja väljaannete arvu? Miks te lolli mängite, kena eesti naine Kaja Kallas?

Indiaanlastele eraldati USA-s reservatsioonid, Eestis aga avatakse eestlaste jaoks ka näiteks uusi telekanaleid ja raadiojaamu. Raadio on väljasurev meedia, olemasolevad kuulajanumbrid on täielik jama – kui panna kokku kõik „kuulaja-“ ja „vaatajanumbrid“, siis Eestis ei ela lihtsalt nii palju inimesi, isegi Saksamaal ei ela nii palju. Ja ei ole kõik Eesti elanikud niivõrd alaarenenud, et kuulata sellist jultunut verbaalset raadio DJ-de helisaasta ja vaadata telerist ühtesid ja samu ennast ammu ammendanud niigi piiratuid inimesi.

Eestis on kindlasti üks kuulatav raadiojaam, milleks on Vikerraadio, sest meie vanem põlvkond on konservatiivne ja oskab ka kuulata. Nendele inimestele ei trükita enam iga päev lehti, hilinetakse nende kohaletoomisega, nad saavad topelt vananenud informatsiooni, aga internetti kasutavad vaid vähesed. Riiklik telekanal ETV väljastab uudiseid kõigest kaks-kolm korda päevas, korrates põhiliselt eelmise uudistesaate lõike. Terevisiooni hooajal on uudistelõike rohkem, aga kas need on siis uudised…

Nii jääbki vanematele eestlastele vaid Vikerraadio.

Maaleht rõõmsalt teatab: „Uus raadiojaam tuleb taas vaid eesti muusikaga“.  

„Eestimaad ühte liitvale laulu- ja tantsupeole mõeldes on tore teada, et eesti keele- ja meelelaineid hoiab nüüdsest igapäevaselt virgena ka raadiojaam Star FM Eesti“. See on Star FMi sõsarjaam, kus päevasel ajal kuuleb parimat valikut kodumaistelt lauljatelt, kelle seas on nii aastaid kõigi suurteks lemmikuteks olnud Ivo Linna, Anne Veski, 2 Quick Start, Terminaator, Smilers kui ka täiesti värskeid hitimeistreid nagu Nublu või 5MIINUST. Star FMiga seob värsket jaama ühine ärataja – hommikuprogramm Pille Minevi, Jürgen Pärnsalu ja Andres Puusepa juhtimisel.“

No ja mida te siis eestlastele avasite – raadiojaama Elmar+? See, et on hõivatud mingi järjekordne eetrisagedus ja sellele edastatakse signaal mingist ruumikesest, kus seisab rangelt tsenseeritud ja „formateeritud“ muusikavalikuga pleilistidega kompuuter, ei tähenda, et tegemist on raadiojaamaga. Sellist „raadiot“ võib teha iga Eesti elanik, kel on kodus kompuuter.

Isegi Kristina Kallas lubas eestlastele rohkem – vähemalt kandle, aga mitte “tühjade südamete” oksendamiseni leierdamise jätkamist.

Et uus raadiojaam hakkab siis mängima Ivo Linnat, Anne Veskit, 5MIINUST?

Milline värske tuulepuhang!

Aeg on varuda hapnikumaske.

Ivan Makarov