Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kliimaidioodid tungisid staadionile ja rikkusid Eesti sportlase jooksu

-
03.07.2023
400 meetri tõkkejooks Teemantliigas
© Scanpix

Kliimaidioodid pole tunginud ainult kunstimuuseumidesse väärtuslikke taieseid rikkuma ega kontserdisaalidesse segama, nüüd ronisid nad ka staadionile sportlasi häirima ning seekord oli ohvriks Eesti jooksja.

Teemant liiga 400 meetri tõkkejooksu finišijoonele oma plakatiga seisnud segaste protestijate pärast pidi tõkkejooksja Rasmus Mägi piirduma kolmanda kohaga, sest finišisse jõudmiseks tuli plakatist läbi joosta või rohepättidest kõrvale põigata.

Nimetatud protestijad hoidsid käes plakateid, kus kirjas ja „Stop peat mining“ ehk lõpetage turba kaevandamine. Justkui Mägi ja teised spordimehed on kõvad turbakaevurid?

„Ma olen nii vihane. See on kuradi halb, täiesti idiootne ja taunitav,“ rääkis jooksu võitja Rootsi meediale. „See on täiesti vale viis protestida. See on ebaõiglane sportlaste suhtes, kes treenivad nendeks võistlusteks aastaringselt.“

Sündmust kommenteeris ka Rootsi kettaheitja Daniel Stahl. „Midagi sellist ei tohiks juhtuda, et Teemantliiga võistlusel vandaalitsetakse ja konkurents hävitatakse,“ nurises Stahl.

Aktivistide vastu esitatakse kriminaalkaebus.

 

Allikas: Delfi, Postimees