Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Toidukullerit tulistanud Prantsuse politseinikule on kogutud üle miljoni euro

-
03.07.2023
Migrandid vägivallatsemas Prantsusmaa tänavatel.
© Scanpix

Teismelise hukkumine politseiniku kuuli läbi on traagiline, kuid peavoolumeediast pole eriti selgunud toimunu tegelik taust – küll aga võib midagi välja lugeda järgnevast uudisest.

Annetustega Prantsuse politseiniku heaks, kes tappis eelmisel nädalal Pariisi eeslinnas teismelise toidukulleri, vallandades üle riigi vägivaldsed rahutused, on kogutud üle miljoni euro.

Esmaspäeva lõunaks oli parempoolse meediakommentaatori algatatud rahakogumisega veebilehel Gofundme.com ühinenud üle 40 000 inimese. Politseiniku toetuseks on kogutud viis korda rohkem raha kui tapetud teismelise migrandi perekonnale, vahendab BNS agentuuri AFP.

Väga lihtne oleks selle peale hakata prantslasi rassismis süüdistama, kuid tõenäoliselt on kaalukaid põhjusi, miks inimesed ei toeta mitte migrandiperet, vaid politseinikku, kellel on ilmselt vaja juriidilist abi süüdistuste tõrjumisel. Ühiskond on ilmselt nördinud ka sisserändajate pidevast vägivallast tänavatel.

Prantsusmaa enda ajakirjandus on hoidunud politseinikku hukka mõistmast. Paari päeva eest süüdistas ÜRO Prantsuse politseid süstemaatilises rassismis, kuid valitsus lükkas selle otsustavalt ümber.

Prantsusmaal süvenevad pinged suureks paisunud islamikogukonna ja riigi vahel, kusjuures ka president Macron on sisserändajaid süüdistanud islamiseparatismis, erusõjaväelased aga on hoiatanud kodusõja eest.

Uued Uudised