Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

AfD liider: Saksamaa rohe- ja immigratsioonipoliitika on eeskujuks, kuidas ei tohi teha

-
05.07.2023
AfD liider Alice Weidel.
© Scanpix

22. juunil 2023 pidas AfD liider Alice Weidel Saksamaa Liidupäevas tähelepanuväärse kõne. Weltwoche avaldab stenogrammi täies mahus ja ilma väärtushinnanguteta.

“Proua president, liidukantsler, tänan teid tähelepanu eest. Daamid ja härrad!

Olete teinud Saksamaast riigi, mis lahkub tõsiste rahvaste hulgast ja kaotab end tööstusriigina. Muu maailm peab teie energia-, majandus- ja migratsioonipoliitikat nüüd ainult eeskujuks, mida ei tohi järgida. Isegi oma mõtteliste liitlaste jaoks oleme sõjapiirkonnas eelkõige pangaautomaat ja relvade tarnija, samas kui meie oma armee on kaotanud võime riiki kaitsta.

Pealegi, miks peaksid teised austama valitsust, mis lubab oma nina alt õhku lasta elutähtsa infrastruktuuri, nagu Nord Streami gaasijuhe?

Ja kui Venemaa maagaas varsti enam mööda maad ei jõua, sest Ukraina ei taha pikendada lõppevaid transiidilepinguid, siis – selgitab meile deindustrialiseerimise ja majandushävitamise föderaalminister – peaksime siinsamas tööstust vähendama, et keegi ei kannataks külma naaberriikides.

Härra Habeck, kes riigihümni ajal suu kinni hoiab, saadab meile seega selge ja eksimatu signaali: tema poliitika ei teeni ei seda riiki ega selle kodanikke. Härra Habecki lobistide meeskonna väljamõeldud kütteseadus on selle parimaks tõendiks. Isegi mõne dekoratiivse muudatusega jääb see seadus frontaalseks rünnakuks kodanike varale. Teie suur projekt, suur hüpe edasi, suur dekarboniseerimine, läheks meie rahvamajandusele maksma André Thessi arvutuste kohaselt 2045. aastaks kümme triljonit eurot – triljoneid,– umbes 500 miljardit eurot aastas.

Te sunnite energiamahukat tootvat tööstust lahkuma või otse pankrotti minema – seda terminit ei oska ka härra Habeck kasutada. Ja sa ajad autotööstuse oma planeeritud elektriautomajandusega enesetapuni. Keegi ei tea, kust tuleb soojuspumpade ja elektriautode jaoks lisaelekter.

Ja seda kõike reaalsusega mitteseotud groteskse rohelise ideoloogia nimel. Tõepoolest, ei küttekeelu seadus ega Saksamaa deindustrialiseerimine, mida te julgustate, ei muuda CO2 heitkoguseid maailmas. Nii et ärge rääkige meile kliimakaitsest! Sest siis tuleks ehitada tuumajaamu ja mitte sulgeda. Elektri, mis on puudu pärast kolme viimase moodsa Saksa tuumaelektrijaama sulgemist, impordite selle nüüd vanadest vananenud Prantsusmaa elektrijaamadest. Milline mõttetus!

Teie roheline ümberkujundamine ei too kodanikele kasu ega säästa kliimat ega planeeti. Teisest küljest on see alt-üles ümberjagamine kasulik lobistidele, kes seda valitsust kindlalt hoiavad. Majandusministeeriumis valitseva onupojapoliitikaga oleks härra Habeck pidanud juba ammu igas normaalses valitsuses oma kohalt lahkuma.

Seega juhite ettevõtte osakonda. Seda süvendab veelgi “vaesuse sisseränne”, mis on nüüdseks kontrolli alt väljunud ja mida see valitsus jätkuvalt õhutab. Isegi kui ELi tasandil leitakse tagasihoidlik kompromiss varjupaigataotlejate sissevoolu mõnevõrra peatamiseks, pole teie ministritel midagi paremat teha, härra Scholz, kui see minimaalne lahendus koheselt saboteerida.

Jätkate kutsuvate signaalide saatmist sotsiaalsüsteemi peale tulemiseks: uustulnuk on täielikult toetatud, ta ei pea muretsema väljasaatmise pärast ja võib spekuleerida kiire naturalisatsiooni üle. Vaatamata kõigile ülekoormatud omavalitsuste abipalvetele keeldub föderaalne siseminister tõhusat piirikontrolli kehtestamast. Nii teeb see valitsus Saksamaast ka Euroopa paaria.

Maksavad selle eest kodanikud. Just nemad maksavad selle eest, kui avalik ruum muutub keelutsoonideks ning pussitamised ja seksuaalkuriteod igapäevaseks. Kui liita kokku erinevate liidumaade statistika, siis ainuüksi viimase aasta jooksul on noarünnakuid üle 21 000 ehk iga päev vähemalt 60.

Peamiselt mõjutab selline poliitika tavakodanikke, kui eluasemeturg on tühi, sest riigivõimud maksavad immigrantide majutamise eest, vanurite väljatõstmise eest ja poliitiliste sekkumiste tõttu uusi ehitusi ei toimu. Selle riigi kodanikud maksavad selle eest, kui nad enam arstiaega ei saa, kui ravimeid napib, aga ravikindlustusmaksed tõusevad nagunii, sest teie vastutustundetu poliitika surub sotsiaalsüsteemidesse abisaajad, kes nendesse üldse ei panusta. Rohkem kui pooltel kodakondsustoetust saajatel ei ole Saksamaa passi. Millise õigusega jagate kodanike raskelt teenitud raha piiranguteta majanduspõgenikele üle maailma? See raha ei kuulu teile.

Me ei saa enam seda poliitikat endale lubada. Saksamaa ei ole ammu enam rikas riik; teete temast rikaste hulgast väljalangemise kandidaadi. Peame keskenduma selle, mis meil veel on, et vältida kukkumist, ja see tähendab: hüvasti jätmist roheliste “lollide plaanidega” ja suursugususe pettekujutelmadega, et päästa maailm, matta energiapööre, et tagada energiatarned, naasta tuumaenergia juurde, sulgeda piirid, tõkestada sisserännet, mis on suunatud meie sotsiaalabile, lõpuks välja saata inimesed, kes peavad territooriumilt lahkuma, ja kurjategijad – jah, muidugi -, maksude alandamiseks vähendada bürokraatiat, piirata valitsuse kulutusi, lõpetada tšekiraamatu poliitika, vallandada kvalifitseerimata valitsusametnikke.

Veel üks sõna CDU kohta. Samal ajal kui see valitsus viib selle riigi kuristikku, raiskate ressursse ja aega ebademokraatlikele debattidele sanitaarkordonite üle. Ainus cordon sanitaire, mida vajame, on kordon selle rohelise poliitika vastu, mis rikub meie riiki ja võtab kodanikelt nende jõukuse ja vabaduse.

Allikas: weltwoche.de