Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKRIITIKLA: Aitäh, Parvel Pruunsild! Ei vaibu hala eesti Otto Katzi „tühistamise“ ümber. Eesti partei „Koos“ hirmutab Kremlit Eesti sõjalise rünnakuga. Eesti valitsusel on varutud „mulaažid“ iga eestlase jaoks

-
06.07.2023

Päeva üks tähelepanuväärsemaid uudiseid: nagu vahendab Postimees, „Bigbanki suuromanik Parvel Pruunsild annetas kolmele opositsioonierakonnale kokku miljon eurot, millega ta tahab tunnustada nende arusaamist sündimuse tähtsusest Eestis, mida ta peab riigi ja rahva tulevikku silmas pidades kõige otsustavamaks teemaks. Miljonist eurost saab 400 000 Isamaa, Keskerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) saavad kumbki 300 000 eurot. See on Eesti ajaloo ilmselt suurim ühekordne annetus erakondadele.“

Esiteks on muidugi hea, et inimene annetab raha sellise ülla eesmärgi nimel – võitlus eesti rahvuse säilimise eest. Mis on meie põhiseaduses sõnastatud eesti rahvusriigi tähtsaim ülesanne.

Teiseks oli see annetus ka lakmuspaber. Ausalt öeldes ei ole ma päris kindel, et oli vaja annetada ka sellisele ülikorrumpeerunud ja aastakümneid Kremliga koostööd teinud parteile nagu keskerakond, aga inimesel on õigus anda oma raha ära nendele, kellele ta peab vajalikuks, kui need just terroristid ei ole.

Lakmuspaber aga selles mõttes, et annetus näitas eriti selgelt keskerakonnas valitsevat olukorda. Nimelt: „vene“ leer on seal juba täielikus poliitilises ülekaalus, sest eestlasi sunniti loobuma eestimeelse pankuri annetusest. Tallinn on nagu too Pihlaka talu ehk „üks suur kullaauk“, pealinna miljarditega võrreldes on 300 000 piisk meres, mida saab ohverdada poliitilistel eesmärkidel, olgu see kasvõi võitlus erakonna esimehe koha pärast.

Tuleb meelde ka üks koht Gogoli „Surnud hingedest“, kus räägitakse, et kui sa oled ametnik ja ei varasta, siis kõik ütlevad: küllap ta on juba nii palju pihta pannud, et ei viitsi enam. Täpselt samad mõtted tulid praegu pähe keskerakonna puhul, aga sedapuhku õigustatult.

Ausalt öeldes kui näed neid nimesid, kes seal keskerakonnas juhatuse erakorralisel istungil hääletasid raha vastuvõtmise vastu, siis jääb mulje, et tegemist ongi mingi Jedinaja Rossija rakukese istungiga. Täielik vene värk, mitte et need inimesed seal venelased oleksid. Nüüd astusid keskerakonda veel ka Jevgrafov ja Tšaplõgin – s. astus s. sisse.

Aga tubli, härra Pruunsild! Ja ärge laske end nüüd tühistada.

+ + + + + + +

Alles hakkas vaibuma skandaal jumalasulase Jaan Tammsalu ümber, kui algas uus hala: vaimulikku olevat tühistatud selle pärast, et too astus välja Andres Mustoneni tühistamise vastu.

Tühistamine on see, kui tuntud isamaalist lauljat, kes on küll eriline nahahoidja – aga see ei puutu hetkel asjasse – kutsutakse terve meediamaja ja sallivuskonna nimel tühistama selle eest, et laulja esines eesti rahva seaduslikul poliitilisel üritusel täies vastavuses EV põhiseaduse põhimõtetega. Ja tema edaspidine mahavaikimine, esinemiste ärajätmine, telesse mittekutsumine jne ongi tühistamine. Mees pole rikkunud mitte ühtegi seadust, ta ei ole käitunud ebaeetiliselt või inetult, aga ta nullitakse ära „neljanda võimu“ soovitusel, soovil ja survel.

Kui rääkida Andres Mustonenist, siis kas tõesti tuleb tuletada jälle meelde Mariupolit, Butšat, tuhandeid röövitud ukraina lapsi, vägistatud naisi, kümneid või sadu tuhandeid langenuid sõdureid, lõhatud tammi ja rahvuspõhiselt mõrvatud ukrainlasi? Iga jumala päev pommitatakse Ukraina linnade elumaju, nagu oleks tegemist mingisuguste kevadiste põllutöödega. Ja kui Mustonen läheb sel ajal esinema Venemaale, kus on represseeritud ja kust on pagendatud omi, Mustonenist ikka palju suuremaid ja olulisemaid loojaid, ainulaadseid lauljaid ja poeete, siis on ta mingi aseaine, ersats. Kui mees sellest aru ei saa, siis ongi ta vaimselt tühi koht, nagu ka Kanepi. Jubeda sisemaailmaga inimene, kes tühistas ennast ise, nautides terroririigi poliitikat toetavate koletiste aplausi ja nende verejanulise vaimustuse krokodillipisaraid.

Mis puutub Tammsalusse, siis seal on tegemist lihtlabase tarbija pettusega. Kui inimene müüb auditooriumile (usklikele) silmakirjakaupa, siis on ta pettur. Tarbijakaitseamet koostöös politsei ja kohtutega võib küll ohjeldada eksitavat reklaami tegevaid ettevõtjaid, tuntud firmade kaubamärke kasutavaid piraattootjate nigela kauba levitajaid, aga petturteadlasi ja pahelisi prohveteid vahele võtta ei saa. Kui keegi peab jutlusi vooruslikkusest, pattudest, moraalist, kõlbelisusest, aga kiriku ukse taga rikub oma manitsusi täiega, siis on see kristluse ja pühakirja devalveerimine. Tammsalu pole sel teel ei esimene ega kõige hullem, aga miks peaks tema korralekutsumist tema enda kiriku poolt taunima?

Mõni aeg tagasi kirjutasin ma UU-s:

„Veel mõni aeg tagasi tundsin sellele inimesele kaasa, sest ka jumala sulane on inimene ja seega nõrk, kuid nüüd mulle tundub, et teda hukutab mitte üksnes ligimese naise himustamise, vaid ka edevuse patt. Jääb selline mulje, et püha isa konkureerib juba kollases meedias BS Hundi ja teiste oma isikliku elu avalikustamise arvel elavate salongihüäänidega. Kui ligimestele aastakümneid vooruslikkusest jutelnud mees teeb vastupidiselt tema enda poolt teistele sisendatud tõdedele himupattu, ja see pannakse ka suure kella külge, siis kahetsegu ja lunastagu, aga mitte eputagu püstolreporterite ees. Keegi ei nõua, et Tamsalu läheks elama kõrbesse, koopasse, laseks end rabas süüa kärbestel ja sääskedel või roniks karistuseks mõne samba otsa elama. Ei, oleks piisanud tagasihoidlikust käitumisest. Mingu mõneks ajaks varju ja ärgu tekitagu talle jumala poolt antud abikaasale veel rohkem häbi ja valu! EPL kirjutab: “Äsja kõmuliselt kerkinud skandaal, mille algtõukeks õpetaja soov oma abielu lahutada, ei olekski meie leebes luterlikus kultuuriruumis midagi tähelepanuväärset, kui sellel ei ripuks seekord küljes abielurikkumise silt. Samas ei saa mööda vaadata tõsiasjast, et armastatud hingekarjane lahutab juba oma kolmanda (juriidiliselt isegi neljanda, sest ühe abikaasaga abiellus ta kaks korda) abielu. Ja iga kord on ta uude suhtesse läinud veel eelmises abielus olnuna.“

Ega siia polegi midagi lisada. Võib-olla ei ole see hooramine, aga igal juhul on see korduvalt abielu pühadust kuulutanud (mida jumal ühendas, ärgu inimene lahuta) inimene lihtsalt vagatseja. Miks teised peaksid kartma jumalaviha, kui patustav preester ise seda ei karda?

Kurikuulus välipreester Otto Katz ütles oma usuvennast kolleegile: „Ma olen selle asemik, keda pole üldse olemas, ja mängin ise jumalat. Kui ma ei taha mõnele tema pattu andeks anda, siis ei tee ma seda mitte, palugu ta mind kasvõi põlvili maas. Kuid selliseid leiduks pagana vähe.“

+ + + + + + +

Seni kuni lõõmavad kired silmakirjateenrist vaimuliku üle, kellele meeldib naisi vahetada ja nendele sealjuures hingepiina tekitada, teeb reformierakonna poolt enne valimisi pudelist välja lastud džinni ehk „Koos“ nimelise jõugu Venemaale pagenud juhtivtegelane Ivanov eriti alatut ja ohtlikku eestivastast propagandat. Isik on jõudnud juba selleni, et üritab veenda venelasi, et Eesti kavatseb rünnata Venemaad.

Baltnews, Baltija ja teised vene eriteenistustega seotud infodiversiooni üksused avaldasid  selleteemalisi videosid ja loo „Koos“ liider: Eesti tahab ehitada NATO baasi Narva lähedale“, kus on kirjas:

„Eesti opositsioonierakonna Koos („Вместе“) üks juhte Oleg Ivanov rääkis Baltnews poliitilisest olukorrast riigis, nimetades seda „totaalseks diktatuuriks“. Partei Koos liidri Oleg Ivanovi sõnul toimub täna NATO baaside aktiivne ehitamine Eesti territooriumil. „Narva linn tehakse inimestest tühjaks NATO baasi ehitamise eesmärgil. See on praktiliselt Piiteri all – kõigest 100 kilomeetrit! Paar minutit – ja rakett on juba Piiteris! Kõik see saab valmis kahe lähema aasta jooksul. Nii et Venemaad võib oodata sõjalist provokatsiooni Eesti poolt, kui Venemaa magab selle sisse samamoodi, nagu magas maha Ukrainat,“ märkis poliitik.“

Meenutagem, mis ettekäändel ründas N. Liit Soomet.

Lugu lõppeb ettepanekuga: „Üksikasjalikumalt sellest, kuidas Eesti valmistub sõjaks Venemaaga, vaadake Baltnews’i eetris.“

Eestis nähtav.

+ + + + + + +

Ja uudis riigist, millest rääkides lausus Mart Helme oma ajaloolist fraasi, et las nad seal Rootsis jooksevad. Traditsiooniliselt poolkurdid vastased väänasid neid sõnu, nagu mingit peavoolikut, aga see selleks.

Postimees kirjutab:

„Üleeile õhtul läksid internetis liikvele pildid, kus Soome Sotsiaaldemokraatliku Partei (SDP) parlamendifraktsiooni juht Antti Lindtman poseerib mängupüstol käes alasti koos seltskonna sõpradega, kellest kaks teevad käega natsitervitust. Peomeeleolus tehtud piltidel kannab sõpruskond vaid sukkmaske ja päkapikumütse ning ei midagi muud, osal seltskonnast on käes püstolimulaažid ning kahel mehel käsi tõstetud justkui natsitervituseks.“

Selles uudises pole küll midagi üllatavat. Kogu meie vasakäärmuslik KK-koalitsioon näitab eesti rahvale ülekantud tähenduses neid mulaaže ja muid tilbendusi.

Aga Rootsis avaldatud piltidel on alasti tüüpidel püstolimulaažid käes. Selleks ajaks, kui pildistada enam ei tohtinud, olid need mulaažid kindlapeale juba torgatud tagumistesse kabuuridesse.

Kallid eestlased, just sääraseid poliitikuid teiegi valisite.

Mulaaže jätkub nüüd teile kõigile.

Ivan Makarov