Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuidas Kaja Kallas kanu lüpsis

-
06.07.2023

Täna toimus EV valitsuse iganädalane pressikonverents, kus seekord vastasid ajakirjanike küsimustele peaminister Kaja Kallas, haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ning terviseminister Riina Sikkut.

Õhtuleht vahendab:

„Delfist küsiti, et millise hinnangu annab valitsus Parvel Pruunsilla miljonilisele toetusele opositsioonierakondadele ja kuidas see mõjutab erakondade sõltumatust. Kallas ütles, et kui eelmine aasta hakkas Keskerakond perehüvitiste tõstmise teemal äkitselt tegema koostööd EKREga, siis käisid linna peal jutud, et Parvel Pruunsild on neile kõigile maksnud selle eest, et nad selle valitsuse lõhuksid ja teeksid koos. „Tundub, et nendel kuulujuttudel oli siis alust,“ märkis Kallas.“

Kaja Kallasele kui Eesti ajaloo suurimale venestajale võiks vastata tuntud vene käibefraasiga „говорят, что кур доят“ ehk „räägitakse, et kanu lüpstakse“, aga vastame teda ennast parafraseerides nii sõnavara kui ka loogika mõttes, sest peaministri deduktiivset meetodit saab rakendada ka tema enda poliitilise klanni tegevuse kirjeldamiseks:

„Linna peal käivad juba palju aastaid jutud sellest, et Siim Kallas kasutas Põhja-Eesti pangast haihtunud 10 miljonit dollarit ja VEB-fondist kadunud 30 miljonit dollarit selleks, et maksta Eesti demokraatliku süsteemi lõhkumise eest ja oma perekondliku reformierakonna gegemoonia põlistamise eest. Tundub, et nendel kuulujuttudel oli siis alust“.

Sorry, lugupeetud Kaja Kallas. Kuidas hõikad, nõnda ka kajab.

Aga valitsuse pressikonverentsil peaministri poolt kuulujuttude tsiteerimine on poliitilise kultuuri järjekordse tipu vallutamine oravate poolt. See on teie erakonna Everest.

Ivan Makarov