Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Põikpäisus muutub absurdiks: kohut käimine maksab niisama palju kui Metsküla kooli pidamine

-
07.07.2023
Lääneranna vald eelistab raha kohtukullile anda, mitte aga kooli sellega ülal pidada.. Pilt on illustratiivne.
© UU

Lääneranna vald hakkab tekitama omamoodi ebardlikku rekordit: oma koolide sulgemine on saanud selliseks kinnisideeks, et vallavõim läheb ilmselt piltlikult öeldes kasvõi trussikutes lõpuni välja.

Sellist vastasseisu vallarahva ja nende valitud võimu vahel pole vist Eestis veel nähtud ja viha oma koolide vastu samuti.

Lääneranna vallavalitsus kulutab lapsevanematega kohut käimiseks 40 000 eurot, umbes niisama palju raha kulub aastas Metsküla kooli üleval pidamiseks, kirjutab Postimees.

Lääneranna vallavalitsusel on pooleli praegu viis kohtuasja lapsevanematega. Märtsis tehtud koolide sulgemise või põhikoolist algkooliks muutmise otsused on kohus vaidlustanud Metsküla, Virtsu, Lõpe, Koonga ja Varbla lapsevanemad.

Lääneranna vallavanem Ingvar Saare tegi juuni viimastel päevadel korralduse, et maksta vallavalitsuse reservfondist 40 000 eurot kohtukulude katteks.

Metsküla kooli majanduskulu on aastas umbes 40 000 eurot. See on summa, mille vallavalitsus peab maksma lisaks riigikassast tulevale toetusele.

Kui vald poleks kohtuteedele läinud, oleks kool veel vähemalt aastakese selle rahaga jätkata saanud.

Lääneranna volikogu otsustas 21 õpilasega Metsküla kooli sulgeda selle aasta augustist.

Lapsevanemad esitasid halduskohtule taotluse Metsküla koolile uue esialgse õiguskaitse saamiseks ning haridus- ja teadusministeeriumi menetlusse kaasamiseks.

Mitmed uued asjaolud annavad kooli esindava vandeadvokaadi Villy Lopmani sõnul piisava aluse peatada vähem kui kaks kuud enne uue kooliaasta algust Lääneranna vallavolikogu otsus, millega soovitakse Metsküla kool sulgeda. (BNS)