Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ukraina ümber mängitakse karme mänge

-
08.07.2023
Ukraina president ei saa aru, mis Läänega toimub.
© Scanpix

Sel nädalal vapustas Ukraina sõpru teade, et Saksamaa müüb hävitajaid Eurofighter pigem Saudi Araabiale kui annab need Ukrainale – sellest joonistus välja Berliini kahepalgelisus.

ERR vahendab lisaks, et telekanali NBC News allikate teatel pidas rühm USA endisi kõrgeid ametnikke tähtsate venelastega salajasi arutelusid, mille eesmärk oli panna alus läbirääkimisteks sõja lõpetamiseks Ukrainas.

USA endiste ametnike grupp sai venelastega aprillis kokku New Yorgis. Kohtumisel osales ka Venemaa välisminister Sergei Lavrov, ütlesid neli endist ja kaks praegust USA ametnikku.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kutsus reedel NATO-t lahendama Rootsi ja Ukraina liikmesuse küsimust, öeldes, et otsustamatus ähvardab alliansi tugevust ja globaalset julgeolekut.

“Ma arvan, et selles osas ei ole piisavat ühtsust,” ütles Zelenskõi Slovakkiat külastades. “On oht alliansi tugevusele.”

Zelenskõi rõhutas, et Kiiev ootab järgmisel nädalal alliansi Vilniuse tippkohtumiselt “positiivseid tulemusi või vähemalt samme positiivse tulemuse poole”.

Nüüd vahendab BNS AFP-d: Ukraina kavandatavat liitumist NATO alliansiga arutatakse, kuid seda ei otsustata järgmisel nädalal Vilniuses toimuval tippkohtumisel, teatas reedel Valge Maja.

“Ukraina teed NATO-sse arutatakse tippkohtumisel, kuid seda ei otsustata järgmisel nädalal,” ütles Valge Maja riikliku julgeoleku nõunik Jake Sullivan.

Ukraina saab ridamisi hoope Lääne sõpradelt. Müncheni vaim on seal endiselt tugev.