Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKRIITIKLA: Eesti vanglates vabastatakse kohti „vihakõnelejate“ jaoks. Keskerakonna uus liige nimetas Narva okupante „nõukogude aja kangelasteks“. Mustamäe uus vanem nimetas Vabaduse väljaku „Ploššadj Pobedõ“. Narva on Venemaa jalgpallipiirkond

-
08.07.2023
Uinunud ninasarviku mõistus sünnitab.

Uudis allilma endise liidri mõrtsuka ennetähtaegsest vabastamisest hea käitumise eest lõi laineid ainult sellepärast, et tapetu isik oli ülimalt kurikuulus. Ilmselt toimub Eestis palju rohkem igasuguste kaakide ennetähtaegseid vabanemisi, aga neid ei panda meedias ei suure ega väikese kella külge, sest nende ohvrid ei huvita suurt kedagi – need paljaksröövitud, sandistatud, vägistatud ja mõrvatud lapsed, naised ja raugad.

ERR raporteerib rõõmsalt:

„Sel nädalal kahanes Eesti vanglates karistust kandvate kinnipeetavate arv esimest korda alla 2000. See võimaldab kinnipeetavaid paigutada üksikkambritesse. Tallinna vanglas on vanglakohti üle 1100, kuid pea pooled neist on tühjad.“

Milline õnn! Meie sotsiaalkorterites pesakonniti konutavad lollid ausad kodanikud maksavad oma kärbitud toetuste arvelt julmalt kommunaalmakse, kaabakad aga saavad eksklusiivsed kambrid prii elamise, konditsioneeride, meditsiinilise teeninduse ja korraliku toiduga.

„Me näeme täna seda, et karistuspoliitika liigub sinna suunas, et vanglas on iga aastaga igapäevaselt kuskil sadakond inimest vähem. Nüüd kuhumaani see trend ulatub, me täna veel päris hästi ei tea,“ rääkis vanglateenistuse juht Rait Kuuse.

Aga kõik lähebki paremuse poole. Ärandatakse autosid, müüakse narkotsi, nii et riigi üks tuimema näoga teatri- ja telekloune oli 10 aastat iga jumala päev kokaiinist pilves, pekstakse ja lüüakse kasti inimesi, iga päev läheb keegi kaduma ja ei leita – aga meil on vanglates aina rohkem vabu sviite.

Veel 20 aastat tagasi oli Eesti vanglates kinnipeetavaid üle 4000, tänaseks on neid Tallinna, Viru ja Tartu vanglas kokku vähem kui 2000.

„Vanglateenistuse juhi sõnul jälgitakse pidevalt, kuidas vanglataristut paremini ära kasutada, näiteks on nüüd võimalik ellu viia pikaaegne unistus – igale vangile oma kamber,“ kirjutab ERR.

Kelle pikaaegne unistus, härrased? Ise ka aru saite, mida just väljastasite? On see eesti maksumaksjate unistus, et võllaroad elaksid ausate inimeste kulul nendesamustest lollikestest paremini?

Loomulikult jääb teil kohti üle, kui meil kõik suurkorruptsionäärid ja vargad mõistetakse õigeks arstitõendite ja häma alusel, lähetatakse tööle Euroopasse. Eile Reporteris küsitleti tänavatel inimesi, ja nende hulka sattus täiesti juhuslikult, nagu klaver põõsas, Marko Mihkelson. Mõnes teises riigis oleks see mees oma fotokunsti ees hõivanud vanglakoha üsna kauaks, kusjuures meilgi oleks istuma pandud, kui isik ei kuuluks meie õiguskaitsesüsteemi taskupiljardina pruukivasse reformierakonda.

Te tühistate väikse eesti kooli õiguskaitset ettekäändel, et KLASSIS ON LIIGA VÄHE LAPSI, aga valate härdusest rõõmupisaraid, et igal kaagil on nüüd eraldi lux-number.

Aga neile, kes on ikka nõutu, miks lastakse vabadusse kas personaalse hooldaja määramise või jalavõru paigaldamisega päris jubedaid kurjategijaid, miks üritatakse mitte saata vanglasse uusi vahelejäänud kaake, võin tuletada meelde, et tulekul on „vihakõneseadus“. Maris Lauri rõhutas pidevalt, et see võimaldaks „vihakõnelejate“ reaalset trellide taha saatmist.

Need lahedalt vabanevad kohad ongi mõeldud teisitimõtlejatele ja –rääkijatele. Ehk teile, kes pole midagi varastanud ega kedagi vagaseks teinud, aga ütlete midagi, mis ei meeldi Kaja Kallase isale.

Kui kurjategijaid enam vanglasse ei panda, siis on rollid vahetumas: need kambrid on mõeldud hoopis ausatele inimestele.

+ + + + + + +

Nagu teada, on keskerakond vahetamas karismaatilist ja valdavas osas sümpaatset poliitikut Jüri Ratast ei tea veel kelle vastu, aga karta on, et vahetatakse eesti-, ukraina- ja euroopameelne eestlane ei tea veel kelle vastu.

Ühelt poolt hakati Ukraina sõja ajendil puhastama Eesti pinda okupatsioonisümbolitest ja saadeti isegi välja paar juba aastakümneid siin eestlasi solvanud ja eesti riiki õõnestanud putinisti nende kodumaale. Eurosaadik Yana Toom aitas neid kohtutes ja just äsja tormas ühele neist järele Venemaale, et teda lohutada ja aidata uutes sepitsustes Eesti vastu.

Paadunud estofoobilt oleks juba ammu pidanud võtma sohi teel omastatud kodakondsuse ja riigist välja saatma, aga orjalik eesti meedia muudkui lakub tema tambovi saabast ja annab talle piiramatult tribüüni.

Lisaks võeti keskerakonda vastu sellised tegelased nagu Tšaplõgin ja Jevgrafov.

Jevgrafov on Narva ajaloolise pärandi säilitamise ajutise komisjoni liige, ja see komisjon hakkas vastu riigi soovile nimetada ümber relvastatud okupantide auks nimetatud tänavad.

Vene Delfi vahendab:

„Komisjoni esimees Aleksei Jevgrafov rääkis RusDelfile, et ta ise seisab tänavate nimede säilitamise eest ja et 6. juulil komisjon arutas õiguskantsleri vastust, juristide kommentaare ja otsustas soovitada saadikutel jätta alles endised tänavanimed, mis on pandud nõukoguse aja kangelaste auks.“

Ilmselgelt on keskerakonnas toimumas sovettide pööre, kes nimetavad avalikult eesti rahva orjastajaid ja küüditajaid kangelasteks. Varsti võib „ärapööratud“ keskerakond võtta üle „Koos“ elektoraadi ja liikmeskonna. Kuigi ma ei oska nüüd öelda, miks Venemaal Eesti vaenlaste juures käinud Peterson istub kinni, aga sedasama asja juba aastaid tegev Toom ei istu kinni.

+ + + + + + +

Kulunud klouni määramine Mustamäe vanemaks on samuti üsna pahaendeline sündmus.

Tegemist on ikka äärmiselt silmakirjaliku tegelasega, kes alles tagus end Tallinna linnavolikogu istungitel rinda, et ta olevat erinevalt teistest mingi eesti isamaa kaitsjast ohvitser, ja nüüd käis ETV+ saates venelastele pugemas nii, et nimetas Vabaduse väljakut „Площадь Победы“.

Räägiti Riisalu uuest töökohast ja reklaamiti välja, et ta on „superpopulaarse eesti grupi“ Meie Mees solist. Riisalu hooples, et teda just kuulas Rae valla jaanipeol 20 000 inimest.

„Põhiliselt teeme me kavereid, ja eriti palju on meie repertuaaris vene muusikat, vene kerget muusikat. Ja kui me sattume vene auditooriumi ette, siis nad võtavad meid hästi vastu… Huvitav, et 2004. aastal, kui Eesti astus NATO-sse, esinesime me kahel kontserdil на площади Победы – Свободы, извините, площадь Победы в советское время была – ja nendel kontsertidel tuli ükskord minu juurde eakas naine, eestlanna ja küsis: aga miks on teil nii palju vene muusikat?“

Летний горизонт | ETV+ | ERR (6.47 –  8.10)

Loomulikult pani Riisalu eestlanna ilusti paika.

+ + + + + + +

Ja veidi spordist. Postimees teatab:

„Narvas korraldatakse Venemaa laste jalgpalliliiga etapp, mille korraldajateks on jalgpallitreenerid Oleg Kurotškin ja Maksim Gruznov. 30. juulil Narva kavandatud noorteturniiri näol on tegemist Venemaa jalgpalliorganisatsiooni DFL (Детская футбольная лига ehk Laste Jalgpalli Liiga) egiidi all toimuva võistlusega, mille kolmes vanuseklassis (poisid 2014, poisid 2015, tüdrukud 2013) peetakse kokku 146 etappi, millest 141 ehk 96,6% toimuvad Venemaa erinevates piirkondades.“

Need viimased sõnad kõlavad eriti armsalt. Ei ole siin kommenteerida midagi.

Ilmselt korraldatakse nii külastajate kui ka korraldajate ühine väljasõit tanki endisesse asukohta ja Jevgrafov tutvustab lastele nõukogude kangelastest Narva vabastajate nimedega tänavaid.

Samasugused vabastajad aga tapavad ja röövivad praegu ukraina lapsi. Iga päev. Juba teist aastat.

Ivan Makarov