Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas elame kaoses enne totalitarismi?

-
08.07.2023
Nemad näitasid raskelt haigetele keskmist sõrme.
© UU

Sotsiaalmeedias kirjeldavad inimesed praegust olukorda ja ennustavad ette tulemust, mille osas on igal meist võimalik endal hinnang anda.

Einar Laigna: “See kaos võib väga hävitav olla. Tavaliselt on kaosesse viiva vabaduse järelmiks ikka päris julm despootia. Ilmselt kujundatakse sellist olukorda praegu ka teadlikult – laseme kõik käest ära, õhutame veel takka! Ja siis on põhjust öelda: «Aga nüüd lööme korra majja!» Ilmselt see eesmärk ongi – ajada olukord hullumeelse anarhiani, et siis luua «põhjendatult» totalitaarne valitsus. Kõik lepivad sellega, sest hullemaks ei saa asi minna. Praegune on ettevalmistus totalitarismiks, mida veel enne pole olnud.”

Valera Zlobin: “Väga täpne kirjeldus. Politoloogias kirjeldatakse seda kui “jaga ja valitse” põhimõtet, mida kõik “valitsejad” on kasutanud oma isikliku võimu suurendamiseks.
Kõigepealt tekitatakse riigis kunstlikult kaos inimrühmade vahel, mille “valitseja” seejärel jõuga maha surub. Toimub isikliku võimu tugevdamine ja sellega koos kõigi inimeste õiguste piiramine ilma eranditeta.
Seda soodustavad erinevate anarhiate, kodumaiste natsionalismide, revolutsioonide provotseerimine … Ja kõlbavad ka provokatsioonid, mis aitavad kaasa inimeste elatustaseme järsule halvenemisele (maksutõusud). Siis toimuvad igasugused massirahutused, mida on väga raske rahumeelselt lahendada.
Tegelikult viib igasugune stabiilsuse rikkumine despotismini.”

Kliimavõitlus, massiränne, traditsiooniliste väärtuste hävitamine… nii aetakse ühiskond tülli, et siis karmi käega diktatuur kehtestada.

Tegelikult surid Lenin, Stalin, Hitler, Pol Poth ja paljud teised, kes sellise olukorra tekitasid ja võimu haarasid, lõpuks ikkagi väga närusesse surma… Aga kõik diktaatorid loodavad, et nendega seda ei juhtu. Aga juhtub, nagu ka Ceausescudega Rumeenias.

Uued Uudised