Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Joe ja Hunter Bideni kunagised väljapressimised Ukrainas saavad üha enam kinnitust

-
08.07.2023
Hunter, Joe ja Beau Bidenid, esimesed kaks Ukraina Burisma afääri kesksed tegelased.
© UU

Bidenite perekonna korruptsiooniskandaalis on esile kerkinud taas uusi tõendeid. Nimelt selgub USA riigiarhiivi avalikustatud dokumendist, et aastal 2016, mil Joe Biden oli USA asepresident ja tema poeg Hunter Biden Ukraina energiaettevõtte Burisma Holdings juhatuse liige, saatis tollane Joe Bideni assistent John Flynn mõlemale mehele kirja, milles teavitas kokkulepitud telefonikõnest endise Ukraina presidendi Petro Porošenkoga: „Boss – 8.45, ettevalmistus kell 9.00 toimuvaks telefonikõneks president Porošenkoga.“ Kõne toimus 27. mail 2016 ja peavoolumeedia andmeil nõudis Joe Biden telefonikõnes, et Porošenko viiks läbi ümberkorraldused Ukraina prokuratuuris.

Burisma oli sel hetkel uurimise all kahlustatuna rahapesus ja korruptsioonis. Uurimist juhtis prokurör Viktor Šokin, kes sunniti prokuröriametist lahkuma pärast seda, kui Joe Biden ähvardas jätta Ukraina ilma ühe miljardi dollari suurusest abipaketist. Biden kiitles oma väljapressimisega 2018. aastal välissuhete nõukogus: „Ma ütlesin, ma räägin teile, te ei saa oma miljardit dollarit. Ma ütlesin, te ei saa miljardit. Ma lahkun siit umbes kuue tunni pärast,“ rääkis Biden kuulajatele. „Vaatasin neid ja ütlesin: ma lahkun kuue tunni pärast. Kui prokuröri ei vallandata, siis te raha ei saa. Noh, pagana päralt, ta vallandati.“

Ühe FBI vilepuhuja väitel on tema käsutuses kaks dokumenti, mis kinnitavad, et Joe ja Hunter Biden kumbki said Burismalt altkäemaksuna 5 miljonit dollarit. FBI vilepuhuja dokumente näinud allikas kinnitas Breitbart Newsile juunis, et Hunter ja Joe sundisid Burisma tegevjuhti Mõkola Zlotševskit neile seda summat maksma. Vilepuhuja väitel salvestas Zlotševski iseenda kaitseks vestlused Bidenitega ja tal on kokku 17 salvestust.

Joe Biden on kõiki teda ennast puudutavaid süüdistusi eitanud, kuid riigiarhiivi avalikustatud dokumendid on Bideni väidetega vastuolus. Obama administratsiooni Valge Maja stenograaf Mike McCormicki sõnul on FBI ignoreerinud Joe Bideni rolli oma perekonna tegevuses välismõjuga kaubitsemisel.

Veel üks riigiarhiivi poolt avalikustatud kirjade komplekt näitab, et 2015. aasta detsembris kiitis toonane asepresident Joe Biden heaks Hunter Bideni kinnitamise Burisma juhatuse liikmeks. Lisaks viitavad riigiarhiivi e-kirjad, et Hunter Biden andis 2014. aastal asepresident Bideni büroole nõu, kuidas käsitleda meediapäringuid tema positsiooni kohta Burisma juhatuses.

Allikas: Breitbart News