Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Henn Põlluaas: Parvel Pruunsilla annetus on selgelt maailmavaateline

-
09.07.2023
Tartu
© UU

Eesti poliitikamaastikul on suvise tormi tekitanud Bigbanki suuraktsionäri Parvel Pruunsilla annetus kolmele opositsioonierakonnale sündide kasvu toetamise eest, mis vastandub selgelt valitsuserakondade lastevastasele poliitikale.

EKRE aseesimees Henn Põlluaas ütles ERR-ile, et erakond ei näe Parvel Pruunsilla annetuses ohtusid. “See on täiesti selgelt maailmavaateline annetus selle eest, et me seisame traditsiooniliste Euroopa väärtuste eest ja me oleme selle üle väga tänulikud loomulikult,” ütles Põlluaas ERR-ile.

Keskerakonna juhatuse poolt rõhutatud seisukohti nimetas Põlluaas kummalisteks. “Kui me vaatame neid süüdistusi, mis on esitatud Parveli suunas, siis need on täiesti selgelt laest võetud ja ei ole tõsiseltvõetavad. See, et Keskerakond seda vastu ei võtnud, näitab pigem nende lõhestatust kui midagi muud,” lausus Põlluaas.

Põlluaasa sõnul on EKRE-l Parvel Pruunsilla maailmavaatega väga palju ühiseid kokkupuutepunkte. “Parvel Pruunsild on ju aastaid toetanud praegusest kriisist välja tulekut. Me oleme sajandi kõige väiksema sündimuse juures praegu ja just seda perepoliitikat ja laste toetamist, et sündimust tõsta ja meid sellest demograafilisest kriisist välja tuua. EKRE on nende asjade eest ju seisnud kogu aeg. Ja selle taustal on ju täiesti loomulik, et Pruunsild toetab ka meie erakonda. Selles suhtes me oleme ühe asja eest väljas,” kommenteeris Põlluaas.

Seni on EKRE olnud tava, et erakond ettevõtjate annetusi vastu ei võta ja elab ja areneb liikmete annetuste peal.

“Kui me vaatame läbi aegade neid erinevaid annetusi, mis on erinevatele erakondadele tehtud, siis pahatihti me näeme seal taga ju tegelikult teatud eelnõude nii-ütelda tellimist ja ostmist ja need toetused on antud tingimuslikult, et vastutasuks esindataks mingite ärimeeste huve Riigikogus. Sellega meie ei ole nõus, sellistel tingimustel me ei võta mingisuguseid toetusi vastu. Aga kui tegemist on puhtalt maailmavaatelise toetusega meie tegevusele, meie vaadetele, eesmärkidele, siis ei ole siin küll mingisugust probleemi ja sellised toetused me võtame loomulikult tänulikult vastu,” kommenteeris seda Põlluaas.

Parvel Pruunsild annetas kolmele erakonnale raha selle eest, et nood on lastelt raha röövivatest võimuparteidest erinevalt kaitsnud sündide kasvu poliitikat. (ERR-UU)