Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuldlusikas suus võimaldab. Kohtukroonikate uus kangelane – peaminister Kaja Kallas

-
12.07.2023
Viha näos ennustab võrokestele kättemaksu.
© UU

Peaminister Kaja Kallas on ühiskonnas nagu “meie aja kangelane” – ühest küljest palavalt armastatud, teisalt tuliselt vihatud, ja selle kõige taga on ikka üks inimene, Kaja Kallas ise.

Viimasel ajal Eestis avalikkuse ees palju tähelepanu pälvinud vaidlustes on üks osaline olnud peaminister Kaja Kallas, seda nii ühel kui ka teisel poolel. Vandeadvokaat Carri Ginteri sõnul ongi selliste kohtuvaidluste ja nõudekirjadega sageli seotud prominentsed ja maksejõulised inimesed, kes saavad endale seda lubada.

Palju tähelepanu pälvinud avalike elu tegelaste kohtuasjad oma au ja väärikuse kaitseks jätavad mulje, justkui oleks Eestisse saabunud aeg, mil igaühel tuleb olla valmis oma sõnade eest kohtus vastutada ja rahakotti kergendada, kuid vandeadvokaat Carri Ginter selliste kohtuvaidluste suurenemise trendi siiski täheldanud pole ja tema sõnul jäävad kohtusse pöördujad isegi võidu korral sageli rahaliselt miinusesse, vahendab Postimees.

Kohtus käimine on kallis ja väga palju aega nõudev protsess, kuid kahjuhüvitused on kohtutes väikesed. “Selles kontekstis ei ole ka väga suurt motivatsiooni minna oma raha eest tõestama, et keegi teine on kaamel. Ja kui lõpuks selgub, et teine ongi kaamel, jääb arve lõpuks ikka suuremaks hüvitisest, mille kohus otsustab välja mõista,” rääkis vandeadvokaat.

Kaja Kallas kaebas teatavasti kohtusse vandeadvokaat Paul Kerese, kuid on nüüd ise löögi all mõtlematute sõnade eest ettevõtja Parvel Pruunsilla kohta.

Peaminister küll naudib oma ametipositsiooni, kuid tema enda ütlemised on tavaliselt argumenteerimata, sageli kuulujuttudel põhinevad, ja põrkavad Kallaste poliitperekonna pihta tagasi. (Postimees-BNS-UU)