Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti vasakäärmusliku valitsuse ihalus jälgimisühiskonna järele aina kasvab

-
12.07.2023
Täna on tsensuuriihalejad täpselt teada.
© UU

Viimase aja uudised alates vasakäärmusliku koalitsiooni vaenukõneseadusest kuni liikluskaamerate uute funktsioonideni tõestavad, et valitsus tahab Eestis luua põhjaliku jälgimisühiskonna.

“Alles tulid Eesti ametnikud (TTJA-st) välja ettepanekuga tsensuuri loomiseks. Sel suvel katsetatakse kiiruskaameraid, mis koguvad andmeid sõidukite liikumisteekonna kohta. Nüüd selgub, et mingid ametnikud tahaksid hakata koguma isikuandmeid ka bussireisijate jne kohta. Võimust võtab jälgimis-, kontrolli- ja karistamisühiskond ja see kõik on justkui endastmõistetav… “”Küll aga on meie ametnikud tulnud välja ettepanekuga, et sarnaselt lennureisijate isikuandmete kogumisele võiks hakata uurima võimalusi rakendada sarnast inimeste liikumise jälgimissüsteemi ka maa- ja meretranspordis ning seda ka liikmesriikide siseselt. Lihtsalt öelduna looks see ettepanek võimaluse talletada tulevikus andmeid ka bussireisijate kohta, kes sõidavad nt Võhmast Viljandisse,” lausus (riigikogu majanduskomisjoni liige Toomas) Uibo.” Kui nii, siis peaks riik reisijalt küsima põhjendust, miks ta üldse tahab Võhmast Viljandisse sõita, mis asju ta seal ajab?” kirjutab vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri.

“Kust poolt ka ei vaata, ihalus süvendada jälgimisühiskonna mustreid ja kaugeneda vaba ühiskonna ideaalist süveneb pidevalt,” nendib poliitik Varro Vooglaid võimupoliitikute tegemiste kohta.